Fiyatı lüks ciplerle yarışan hasat makinesi

Bursa'da düzenlenen BURTARIM 2014 Fuarı'nda görücüye çıkarılan bir hasat makinesi, 800 bin liraya yaklaşan fiyatıyla dikkati çekiyor.

Fiyatı lüks ciplerle yarışan hasat makinesi
Fiyatı lüks ciplerle yarışan hasat makinesi
GİRİŞ 17.10.2014 05:54 GÜNCELLEME 17.10.2014 06:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Günde 40 futbol sahası büyüklüğünde araziyi hasat etme kapasitesine sahip, 500 beygir gücündeki dev hasat makinesinden şimdiye kadar Bursa'da bir adet satıldı, ikincisi ise satış aşamasına geldi.

Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, yaptığı açıklamada, FR Serisi Kendi Yürür Hasat Makinesinin, "FR 500 Modeli"nin fuarda sergilenen en büyük tarım makinesi olduğunu söyledi.

Hayvancılık sektörünün Türkiye'de hızla büyüdüğünü ve buna paralel olarak birim zamanda daha fazla iş yapabilmek için büyük makineler gerektiğini anlatan Özdemir, silaj (taze bitkilerin kıyılmış biçiminin bir siloda sıkıştırılarak korumaya ve saklamaya alınması) yapan bu makineye daha çok büyük ölçekli arazilerde ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

FR Serisinin, muhteşem bir güç ve birim zamanda çok daha büyük işler yapma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

"Üzerinde 500 beygir gücünde bir motor var. FR 500, günde 40 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı hasat edebiliyor. 6'dan 10 sıraya kadar tabla kullanabiliyor. Bu, genişliğini ve birim zamandaki iş kapasitesini etkiliyor. Yaklaşık 4 milimetre kıyma boyunda biçiyor. Ondan sonra paketleniyor, bekliyor, fermente oluyor ve besin değeri yüksek yem oluyor. Yapılan iş, hız, her şey elektronik olarak takip ediliyor."

Özdemir, FR Serisi makinenin boş ağırlığının 14,6 ton olduğunu, onu taşıyan lastiklerin boyunun 1,75 metreyi bulduğunu aktararak, son yıllarda hayvancılıktaki gelişmeyle satışları artan bu dev makineleri daha çok büyük çiftlik sahipleri ve müteahhitlerin aldığını bildirdi.

Fuarda sergilenen "FR Serisi Kendi Yürür Hasat Makinesi"nin fiyatı ve satışına ilişkin de bilgi veren Özdemir, "Fiyatı, 272 bin 500 avro (784 bin 800 lira). Bunu alan var mı? Var. Bursa bölgesinden de alan var. Şu anda ikincisini görüşüyoruz. Büyük ihtimalle de satacağız" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • fettah 9 yıl önce Şikayet Et
    adam kendi resmini koymuşya o yeter reklam olsun
    Cevapla
  • cemal 9 yıl önce Şikayet Et
    ya insan yazmaz mı bu makina şu ürünü biçiyor veya hasatını yapıyor diye
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    silaj (taze bitkilerin kıyılmış biçiminin bir siloda sıkıştırılarak korumaya ve saklamaya alınması) yapan. yani hayvan yemi olarak kullanılan bitkilerin biçilmesi
    Cevapla
  • H T 9 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN....
    Cevapla
  • şkayan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ne güzel makineyi yapmışınız gurur duyduk ancak birkaç saniyelikde bir iş yaparken raklam filmi koy dört dörtlük olsun emeği geçenlerin elinize sağlık
    Cevapla