Başbakan uyardı ama Meclis dinlemedi

Başbakan Davutoğlu geçen hafta kamuda israf yaşandığını ve kiralık araçlara üst sınır konulmasını istedi.

Başbakan uyardı ama Meclis dinlemedi
Başbakan uyardı ama Meclis dinlemedi
GİRİŞ 30.09.2014 09:50 GÜNCELLEME 30.09.2014 09:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ancak Meclis bu uyarıya rağmen sıfır modelleriyle yenileyeceği kiralık araçları daha bir lüks sınıftan almaya karar verdi. Bu karar Meclis’in makam aracı giderini de ikiye katlayıp 3.9 milyon liraya çıkaracak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Maliye Bakanlığı’ndaki brifingte “israf yaşandığını” belirterek üst sınır konulmasını istediği kiralık araçlarla ilgili Meclis vites büyüttü. Meclis Başkanlığı, gelecek yıl sıfır modelleriyle yenilenecek kırmızı plakalı 58 makam aracından 29’unu daha lüks sınıftan tercih etti. Meclis’in makam aracı gideri gelecek yıl iki katını aşarak 3 milyon 900 bin lirayı bulacak.

Meclis Başkanlık Divanı’nca gelecek haftalarda görüşülecek 2015 yılı bütçesi taslak olarak netleşti. Buna göre 747 milyon liralık bütçenin 216 milyon lirası milletvekili giderlerinden oluşuyor. Milletvekillerine ödenek ve yolluk olarak 116 milyon lira ödenecek. SGK prim ödemelerine 6 milyon 700 bin lira, harcırah olarak 2 milyon 862 bin lira, telefon ve ulaşım giderleri için 9 milyon 500 bin lira, tedavi ve cenaze giderlerine 9 milyon 500 bin lira aktarılacak.

YORUMLAR 12
  • remzi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence meclisin harcaması göze batıyor. Oysa neredeyse tüm belediye başkanları( büyük şehirlerde) A8 arabalara dünyanın kiralama parasını veriyor. Özellikle akp li belediyeler kendi ilçe başkanlarına, kaymakamlara,müftüye, MEB müdürüne vs. araç kiralıyor. Bedelini belediye ödüyor. Buna kısıtlama getirilsin. Başkanlar neden 1 trilyonlu araca biner. en fazla passat, avensis c 220 ayarında arabaya izin verilmelidir. Motor sınırlaması ile bu çözülür.
    Cevapla
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    net 26 senedir çalışan bi memurum,ikinci elden beş bine araba alacak halim yok alamıyorum,anca geçimimizi temin edip karnımızı doyuruyoruz, şimdi vekillerin bu durumuna ne denir bilmiyorum, meğer biz vekil değil efendilerimizi seçiyormuşuz
    Cevapla
  • kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    israf haramdır. özellikle milletten toplanan parayla yapılanı.. en baştakiler örnek olmalı..saray, uçak, araba...biraz ölçülü olmalı...
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Hesap gününü unutup milletin malını har vurup harman savuran idarecilerden ahirette şikayetçi olacağımı belirtir eğer bir kuruşumu boşa harcadılarsa onu orada çatır çatır alacağımı bildiririm.ben borç harç içinde aylık 1000 lira alabilmek için 12 saat çalışırken benim oyumla beni idare eden 200bin tl lik arabaya binip onu da her yıl yenilerse hakkımı da hukukumu da helal etmem arkadaş.
    Cevapla
  • cahit 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz Hz.Muhammet (S.A.V.) in hadisini sıkça tekrarlıyorduk,ne diyorduk ? ' Komşusu açken tok yatan bizden değildir. '
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle