Ferrari'nin başına Fiat CEO'su geçiyor

İtalya'nın simge markalarından Ferrari'nin başkanı Montezemolo, yerini Fiat grubunun CEO'su Marchionne'ye bırakarak görevden ayrılıyor.

Ferrari'nin başına Fiat CEO'su geçiyor
Ferrari'nin başına Fiat CEO'su geçiyor
GİRİŞ 10.09.2014 22:36 GÜNCELLEME 10.09.2014 22:36

İtalya'da geçen hafta sonu yapılan Formula 1 Grand Prix'sinde hezimete uğrayan Ferrari'nin başkanı Montezemolo, Fiat CEO'su Marchionne'nin eleştirilerine hedef olmuştu.

Ferrari'nin bağlı olduğu Fiat grubunun başındaki Marchionne, Ferrari'nin 6 yıldır Formula 1'de şampiyonluk elde edemediği gerekçesiyle Motezemolo'yu suçlamıştı.
Marchionne, "Önemli olan tek şey Ferrari'nin mali durumu değil, aynı zamanda kazanmak da önemli, ve biz 6 yıldır bunu yapamıyoruz" demişti.

Marchionne'nin çıkışının ardından Montezemolo'nun görevden alınacağı söylentileri ortaya atılırken Ferrari başkanı, kontrat süresinin henüz dolmadığını ve görevden ne zaman ayrılacağına kendisinin karar vereceğini söylemişti.
Ancak bugün Fiat grubundan yapılan açıklamada, Montezemolo'nun Ferrari'deki görevinden 13 Ekim itibariyle ayrılacağı ve yerine Marchionne'nin geçeceği belirtildi.

Ferrari - Fiat anlaşmazlığı

1991'den bu yana Ferrari'nin başında olan Montezemolo, Fiat CEO'su Marchionne ile şirketlerin entegreasyonu konusunda da anlaşmazlık yaşıyordu.
Marchionne, Ferrari'nin Fiat grubuna daha fazla entegre edilmesini istiyor, Montezemolo ise Ferrari'nin otonomluğunu korumaya çalışıyordu.

Ferrari'nin 23 yıldır başkanlığını yapan Montezemolo'ya rekor bir tazminat ödemesi bekleniyor.
İtalyan basınındaki haberlerde Montezemolo'nun 200-300 milyon euro arası bir tazminat alacağı tahminlerinden söz ediliyor.

BBC