Rusya'nın bu silahı otomotivi vuracak!

Dünya paladyum arzının yüzde 40’ını sağlayan Rusya'nın paladyum silahının çekilebileceği kaygısı fiyatları yükseltiyor.

Rusya'nın bu silahı otomotivi vuracak!
Rusya'nın bu silahı otomotivi vuracak!
GİRİŞ 20.08.2014 10:41 GÜNCELLEME 20.08.2014 10:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Jeopolitik gerilim emtia piyasalarına da yansıyor. Dünyanın en büyük paladyum kaynağı Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, otomotivde kullanılan metalin fiyatını yukarı doğru hareketlendirdi.

ABD-Avrupa Birliği-Rusya hattındaki yaptırım savaşına paladyumun da dahil olabileceği endişesiyle fiyatlar uluslararası piyasalarda 13 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

YÜZDE 40'I RUSLAR'IN ELİNDE

Güney Afrika’daki madenci grevinin de etkisinin hissedildiği fiyatlarda uzmanlara göre yükseliş sürebilir. Dünya paladyum arzının yüzde 40’ını sağlayan Rusya ile AB arasındaki yaptırım yavaşında paladyum silahının çekilebileceği kaygısı fiyatları yükseltiyor. 

Dünya paladyum pazarında önemli söz sahibi olan Rusya’nın metalin ihracatını azaltabileceği ve böylelikle otomobillerin egzoz sisteminde kullanılan metaldeki açığın büyümesiyle katalitik konvertörlerin üretilmesinin daha pahalı hale gelebileceği belirtiliyor.

BUTLER DA DİKKAT ÇEKTİ

Mitsubishi değerli metal analisti Jonathan Butler, pazartesi günü yazdığı bir notta, paladyum fiyatlarının, kardeş metal olarak nitelenen platine oranla 2002’den bu yana en değerli seviyeye ulaştığına dikkat çekti. (Dünya)

YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,,Putin,in Rusya,sı ve Recep Tayyip Erdoğan,ın Yeni ve Tam Bağımsız Büyük Türkiye,si KAN EMİCİ AVRUPAYA göz dağı veriyor , Maşallah Maşallah Maşallah,,. Putin ve Erdoğan ortaklığı HAÇLILARIN ipini çekti ORTADOUĞU,yu kan gölüne çeviren ülkeler İNGİLTERE,AVRUPA ve para gücünü elinde bulunduran İSRAİLDİR, YENİ TÜRKİYE ile bağımsızlık zamanı FİLİSTİNE atılan bombalar aslında TÜRKİYE,YE atılıyor, CHP ve MHP,de İNGİLTEREYE taşeronluk yapıyor,,Oslo sızıntısı, 7 Şubat krizi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık gibi eylemlerin nedeni, Türkiye'nin bölgede büyük oyunculara rağmen oyun kurması ve bunu genişletmesiydi! İran'la olan ticaret, Hindistan'ı da içine alan etkili bölge yaratma çabası ve Rusya'yı da oyuna dahil etme başarısı BARONLARIN yüreğini ağızlarına getirdi! Bölgede geçerli para birimi LİRA olacak ve enerji dağıtımı Türkiye üzerinden yapılacaktı! Bu, Kraliçe ve adamları için felaket demekti! Zaten ABD'deki bankaları da HALKBANK'ı en başından beri sevmiyor ve nefret ediyordu! Daha başka gerekçeler de altalta gelince tıpkı Mısır'da MURSİ'ye yapıldığı gibi Erdoğan'a da operasyon için eller birleştirildi! Dik Dur Eğilme Bu Millet Seninle
    Cevapla
  • makine muh. 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi. Aha şimdie bu gorbaçovcular başımıza bela olcak kurtuluş yok bi yabancılardan.
    Cevapla