Aracında bu cihaz olan yandı!

Trafik Denetleme ekipleri bir araçta, radar cihazlarının yerini tespit edebilen cihaz tespit etmeleri üzerine sürücüye ceza kesti.

Aracında bu cihaz olan yandı!
Aracında bu cihaz olan yandı!
GİRİŞ 19.08.2014 10:58 GÜNCELLEME 19.08.2014 12:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bölge Trafik Denetleme ekipleri tarafından yapılan uygulama esnasında, araç göğsünde monteli, hız tespiti ve denetimi yapan trafik ekiplerinde bulunan radar cihazlarının yerini tespit edebilen ve radar detektörü olarak adlandırılan cihaz tespit edilmiştir.  Karayolları Trafik Kanununa göre kullanımı ve bulundurulması suç olan radar algılayan detektörle ilgili araç sürücüsü hakkında gerekli adli işlemler başlatılmış ayrıca şahsa bin 462 TL idari para cezası kesilmiştir" denildi.

KULLANIMI YASAK

Radarları tespit eden radar dedektörü olarak adlandırılan bu tip cihazların kullanımı ile ilgili Karayolları Trafik Kanunu'nda iki ayrı madde bulunuyor. Madde 51/5-a'ya göre hız sınırlarını tespite yarayan cihazların yerlerini belirleyen veya sürücüyü ikaz eden cihazları imal veya ithal etmek yasak. Bu yasağa uymayanlar 2 bin 203 lira ile 3 bin 673 lira arasında para ve 6-8 ay arasında hapois cezasına çarptırılıyor. Madde 51/5-b'de ise bu cihazları araçlarda bulundurmanın cezası düzenleniyor. Buna göre araçlarında radar tespit cihazı bulunduran sürücüler bin 462 TL ile 2 bin 203 TL arasında değişen para cezaısna ve 4-6 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sürücülere 15 ceza puanı kesiliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 11
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış Uygulama. Rezalet, vatandaşın radarın nerede olduğu bilmesi kadar doğal bir şey olabilir mi!!?? Başka türlü hızın azalma mevkilerini nereden bilecek!!?? Ne güzel işte, adam bu cihazla nerede nasıl bir hız yapacağını bilmiş olacak ve trafik de amacına ulaşacak. Ama birileri bu radar üzerinden vatandaşa yüklenip ha bire ceza kesmeleri olacak şey değildir. Şahsıma kaç yıl sonra bir trafik cezası geldi. Neymiş radara yakalanmış, faizi şusu busu ile tam yüklü bir para olmuş, tabi haberim yok. Yetkilileri arıyorum, böyle bir uyarının bana gelmediğini diyorum, yapılacak bir şey yok diyorlar, ilgili yasa ve yönetmeliği oku diyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi!!?? Öyle bir vatandaşı çileden çıkarıyorlar ki, çıldırmamak elde değil. Ben şahsen bunu hükümete karşı bir kumpas olarak yorumluyorum. Ama kaç kişi benim gibi bu tabloyu böyle okuyacak!? Hükümete tavsiyem; vatandaşın haberi olmadan devlet onları böyle faiz yükü altına sokmasın. Bu tür uygulamalar vatandaşı hükümetlerden uzaklaştırır.
    Cevapla
  • irfan yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    radar tespit cihazına gerek yok karşı şeritte çok kardeşim var :). radar tespit cihazına gerek yok karşı şeritte çok kardeşim var :) 90 km gülüçük ....,.
    Cevapla
  • irfan yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    radar tespit cihazına geek yok ". şehirler arasında 90 km hız sınırlamasını değiştirin kardeşim radar tespit çihazı almaya gerek kalmasın insanları neler özendiriyorsunuz 90 ile bursa ankara arası
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞEHİR İÇİNDEKİ HIZ KESME KASİSLERİ ÇOK İLKEL BİR YÖNTEM, YARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. Düşünün bu kasisin üzerinden günde kaç tane araç geçiyor, hepsi hızını kesiyor, tekrar gaza basıp hızlanmaya çalışıyor, frene ve depriyaja basıyor, farkedemeyenler hızla geçtiği için araçlar zarar görüyor. Tüm bunlar milli servetten harcama demektir. Peki ne işe yarıyor, bence koskoca bir hiç.
    Cevapla
  • hamit g.....? 9 yıl önce Şikayet Et
    sesoya. seso radar tespit eden cihaz bulundurmak ayri navigasyonlarda olmasi ayri sen bi tomtom navi al bakalim radarlari söylüyormu söylemiyormu madem yasak bu tomtom gibi bir firma neden bunu icinde bulunduruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle