SUV modelde rekabeti kızıştırdı

İri cüsseli SUV'ları aratmayan yeni nesil pick-uplar, artan satışlarıyla bazı markaları geride bırakmaya başladı.

 SUV modelde rekabeti kızıştırdı
SUV modelde rekabeti kızıştırdı
GİRİŞ 18.08.2014 09:33 GÜNCELLEME 18.08.2014 09:33

Pazarın en yeni modeli olan Amarok, kısa sürede zirveye ortak olarak rekabeti iyice kızıştırdı.

Son dö­nem­de mo­da ha­li­ne ge­len SUV'lar, pick-up pa­za­rı­nı da yu­ka­rı ta­şı­yor. Stan­dart bir kam­yo­net­ten fark­lı ola­rak lüks ve kon­for özel­lik­le­riy­le bi­nek araç­la­ra ben­ze­yen pick-up­lar, yük­sek fi­yat­lı SUV'la­ra eri­şe­me­yen tü­ke­ti­ci­ler için hem ho­bi hem iş ara­cı ola­rak ter­cih edi­li­yor.

Baş­lan­gıç 50 bin li­ra

Her ne ka­dar Bo­ğa­zi­çi Köp­rü­sü'nü kul­la­na­ma­sa ve mu­aye­ne­ye da­ha sık ara­lık­lar­la git­mek zo­run­da ol­sa da pick-up­lar, 50 bin li­ra­dan baş­la­yan fi­yat­la­rı, oto­ma­tik vi­tes se­çe­nek­le­ri ve hey­bet­li ta­sa­rım­la­rıy­la bu du­ru­mun gör­mez­den ge­lin­me­si­ni sağ­lı­yor. Öy­le ki sa­tış ra­kam­la­rı­na ba­kıl­dı­ğın­da, tab­lo da­ha net or­ta­ya çı­kı­yor.

Yük­se­ği se­ven­ler için

Bu sı­nı­fın sa­tış ra­ka­mı ola­rak zir­ve­sin­de yer alan mo­del­ler, bir­çok mar­ka­nın top­lam sa­tı­şın­dan faz­la ki­şi ta­ra­fın­dan ter­cih edi­li­yor. Boy­la­rı 5 met­re­yi aşan bu dev araç­lar, tra­fik­te 500 bin li­ra­lık SUV'lar­la ay­nı yük­sek­lik­te ol­mak is­te­yen­le­re bir­çok se­çe­nek su­nu­yor.

VOLKSWAGEN: Amarok zirveyi zorluyor

İlk 7 ay­lık sa­tış ve­ri­le­ri­ne gö­re Tür­ki­ye'de 1094 adet­le en faz­la sa­tı­lan 3’ün­cü pick-up olan Ama­rok, Ame­ri­kan SUV'la­rı­nı an­dı­ran ta­sa­rı­mı, ka­li­te­si ve ses­siz­li­ğiy­le dik­kat çe­ki­yor. 2 lit­re­lik çift tur­bo bes­le­me­li TDI di­zel mo­to­run gö­rev yap­tı­ğı araç, üret­ti­ği 163 bey­gir­lik güç ve 420 nm tork­la sı­nı­fı­nın en se­ri mo­del­le­rin­den bi­ri ha­li­ne ge­li­yor.  Araçta 72 bin 930 lira ile 103 bin 70 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

ISUZU: Yerli üretim satışlara yaradı

Ja­pon oto­mo­tiv üre­ti­ci­si­nin bir sü­re ön­ce ye­ni­le­di­ği mo­de­li D-Max, güç­lü gö­rü­nü­mü ve mo­to­ruy­la öne çı­kı­yor. Tür­ki­ye­’de Ana­do­lu Isu­zu ta­ra­fın­dan üre­til­me­ye baş­la­nan araç­ta 2.5 lit­re­lik çift tur­bo bes­le­me­li di­zel mo­tor gö­rev ya­pı­yor. 163 bey­gir güç ve 400 nm tork üre­ten mo­tor, 6 ile­ri ma­nu­el ve 5 ile­ri oto­ma­tik vi­tes se­çe­nek­le­ri­ne sa­hip. İlk 7 ay­lık dö­nem­de 1403 adet­lik sa­tı­şa ula­şan araç, zir­ve­nin en ya­kın ta­kip­çi­si. 54 bin 200 li­ra­da baş­la­yan fi­yat­lar­la sa­tı­lan ara­cın, zen­gin do­na­nım­lı 4 te­ker­lek­ten çe­kiş­li mo­de­lin­de fi­ya­tı 89 bin 712 li­ra­ya ka­dar çı­kı­yor.

MITSUBISHI: Pajero'nun izinden gidiyor

L200, mar­ka­nın ba­şa­rı­lı SUV'u Pa­je­ro'yu an­dı­ran ta­sa­rı­mı ve zen­gin do­na­nı­mıy­la dik­kat çe­ki­yor. 2.5 lit­re­lik tur­bo di­zel mo­to­run gö­rev yap­tı­ğı ara­cın, hem ar­ka­dan itiş­li hem 4 te­ker­lek­ten çe­kiş­li ver­si­yon­la­rı bu­lu­nu­yor.

136 ve 178 bey­gir­lik 2 ver­si­yo­nu bu­lu­nan ara­cın fi­ya­tı ise 56 bin 621 li­ra ile 79 bin 873 li­ra ara­sın­da. Pick-up pa­za­rı­nın zir­ve­sin­de­ki araç, ilk 7 ay­lık sü­reç­te 1537 adet­lik sa­tı­şa ulaş­tı. Araç, ge­çen yıl, 8 ay­da bu ra­ka­mı ya­ka­la­mış­tı. BUGÜN