Ehliyet sınavında 50 santim kriteri

Kaldırıma istenilen mesafede yanaşamayan sürücü belgesini alamayacak.

Ehliyet sınavında 50 santim kriteri
Ehliyet sınavında 50 santim kriteri
GİRİŞ 18.08.2014 00:11 GÜNCELLEME 18.08.2014 07:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl ehliyet sınavında geri geri park etme kriteri getiren Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamanın nasıl yapılacağına ilişkin yaşanan standart karmaşasına son verdi. 

Buna göre sınava giren kursiyerler araçlar veya koniler arasına geri geri giderek sınav aracını park edecek.

Park edilecek aracın kaldırıma paralel ve kaldırımla arasında en fazla 50 cm mesafede olması gerekecek.

Ayrıca park edilecek konilerin veya araçların arasındaki mesafenin sınav aracının uzunluğunun bir buçuk katı kadar olacak. (Türkiye)

YORUMLAR 7
  • ismail çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    acemi şoför. acemi şoför asla kaza yapmaz. ama yaptırır :) Çünkü arabayı çok dikkatli ve yavaş kullanır. Bu yüzden hızlı akan trafikte kendisi kadar yavaş olmayanlar için risk oluşturur.
    Cevapla
  • mehmet şerif yüksel 9 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık. sanki kazayı yapan yeni ehliyet alanlarmış gibi zorlaştırıyorlar yahu bu ülkede kaza yapanlar artist gibi araç kullananlar hız düşkünleri uyuyan şoförler teselliyi yeni ehliyet alacaklarda arıyorsan o başka.........
    Cevapla
  • erol 9 yıl önce Şikayet Et
    lazerol. sürücü adayları belki biraz zaman kaybeder ama canını ve malını kaybetmemiş olur.
    Cevapla
  • onbasi77 9 yıl önce Şikayet Et
    yapma baba ya . 10 yildir hep ayni gazeli okuyorsunuz ,,yok sunu yapamayan ehliyet alamaz .yok lise mezunu olmak sart falan filan ...ee her gecen gün ehliyetli sayisi cig gibi büyürken bunlar anasinin karnindan mi ehliyetli yoksa ..dogustan sürücü :))
    Cevapla
  • Sarcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Milleti fazla darlmasınlar..... Çevreyi rahatsız edenleri, düşüncesizleri ayıklasınlar yeter. Adam kaldırıma sıfır yanaşmasını biliyor ama yer bulmayınca da gidip park etmiş aracın arkasına koyuyor arabasını çekip gidiyor. Öndeki aracın sahibi işini bitirip geldiğinde aracını çıkaramıyor, dakikalarca arakasına park eden adamı bekliyor. Adam kaldırıma yanaşamıyor ama kimseye de rahatsızlık vermiyor. Gidiyor arabasını tenha bir yere bırakıyor. Bu adamdan ne istersiniz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle