Rapid Spaceback ‘Red Dot’ ödülünü kazandı

Skoda’nın Rapid Spaceback modeli, uluslararası tasarım uzmanlarının da kalbini fethetti ve prestijli “Red Dot” ödülünü kazandı.

Rapid Spaceback  ‘Red Dot’ ödülünü kazandı
Rapid Spaceback ‘Red Dot’ ödülünü kazandı
GİRİŞ 18.07.2014 14:44 GÜNCELLEME 18.07.2014 14:44

 Yeni Octavia RS ise “Şeref Mansiyonu”na layık görülürken, Skoda, 7. kez Red Dot tasarım ödülü almış olmanın gururunu yaşıyor.

Çek üretici Skoda, yeni tasarım felsefesiyle şekillendirdiği ve aynı zamanda marka tarihinin ilk orta sınıf hatchback modeli olan Rapid Spaceback, uluslararası uzmanlar ve tasarımcıların oluşturduğu jürinin ortak tercihi oldu. Rapid Spaceback, dünyanın en prestijli tasarımlarının yer aldığı yarışmada “Red Dot” ödülüne layık görüldü. Yeni Octavia Combi RS ise yine tasarımı sayesinde jüri tarafından “Şeref Mansiyonu” ile ödüllendirildi. Böylece Skoda model ailesinin 7 üyesi, Red Dot tasarım ödülü almış oldu.

2014 Red Dot Tasarım Ödülleri’nin uluslararası uzmanlardan 40 kişilik jürisi, Skoda Rapid Spaceback ve diğer tüm modelleri yakından dikkatle inceleyerek değerlendirdi. Jürinin dikkate aldığı kriterler arasında yenilikçilik, fonksiyonellik, ergonomi, dayanıklılığın yanı sıra çevresel uyum ve işlevlerin belirgin olup olmadığı gibi unsurlar da bulunuyor. Farklı kategorilerde 53 ülkeden 1816 üretici, tasarımcı ve mimar bu yarışmaya katılırken, 4 bin 815 tasarım yer aldı.  

Yeni tasarım felsefesinin ürünü modeller sayesinde her pazarda tüketicilerin gönlünü kazanan, satışlarını artıran Skoda, bunları Red Dot Tasarım Ödülleri’ndeki başarısıyla da taçlandırmış oldu. Rapid Spaceback, çok sıkı bir rekabetin yaşandığı Red Dot’ta, sıradışı tasarımıyla bu ödülü kazanmayı bilerek, geçen yıl aynı ödülün sahibi olan sedan versiyonu Rapid Sedan’ın başarısını bir adım öteye taşıdı. 

 

 


Rapid Spaceback’in yanı sıra yeni Skoda Octavia RS de başarılı tasarım çözümleri sunması sayesinde “Şeref Mansiyonu” ile ödüllendirildi. Octavia’nın sedan versiyonu da aynı ödülü geçen yıl almıştı.

Skoda, bu ödüle sahip olmanın gururunu 7. kez yaşarken, ilk Red Dot ödülü 2006 yılında Octavia Combi modeliyle gelmişti. Bir yıl sonra Skoda’nın sıra dışı Roomster modeli bu ödüle layık görülürken, 2008’de de bu kez Fabia sahnedeydi. Mlada Boleslav merkezli üretici, 2010 yılında ise “duble” yaptı ve Yeti ile Superb Combi, Red Dot’dan ödülle döndü. Geçen yıl Rapid Sedan ile gelen ödülse, yeni tasarım dilinin ilk başarısı olmuştu.