LPG lisansı almak isteyenler dikkat!

LPG dağıtım lisansı almak isteyen şirketlerin ortak ve yöneticilerinden, kaçakçılık yapmadıklarına ilişkin adli sicil belgesi istenecek.

LPG lisansı almak isteyenler dikkat!
LPG lisansı almak isteyenler dikkat!
GİRİŞ 17.07.2014 09:21 GÜNCELLEME 17.07.2014 09:21

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) "Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusu ve Bildirim Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı"nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı” bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, LPG lisansı için başvuran şirketin ortakları, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililerinin, adli sicilden alacakları belge ile "kaçakçılık fiilleri nedeniyle mühürleme, adli takibat, ödenmemiş idari para cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyet hükmü bulunmadığına, kaçakçılıkla mücadele kanununa aykırı fiillerden dolayı; başvuru sahibi ve ortakları hakkında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmadığını" kanıtlamaları gerektiği belirtildi.

Bunun yanında LPG lisans başvurusu sahiplerinin, başvuruya konu tesiste gerçekleştiği tespit edilen fiiller nedeniyle devam eden adli kovuşturma bulunmadığına ve ödenmemiş idari para cezası bulunmadığına ilişkin yazılı beyan da vermeleri gerekecek.

KAYNAK: DHA