Milyonlarca araç sahiplerine müjde

Torba Kanun'a yeni maddeler ekleniyor. Araç muayenesini yaptırmayanlara ek süre gelirken bu sayede 5 milyon araca ulaşılması hedefleniyor.

Milyonlarca araç sahiplerine müjde
Milyonlarca araç sahiplerine müjde
GİRİŞ 03.07.2014 08:00 GÜNCELLEME 03.07.2014 08:00

Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Kanun’a Hükümet’in verdiği önergeyle birçok ek madde geliyor. Buna göre, araç muayenesini yaptırmayanlara süre verilecek. Ayrıca linyit ve taş kömürünün çıkarıldığı madenlerde çalışan işçilere verilecek ücrete asgari ücretin 2 katından az olmama şartı geliyor. Ek maddelere göre getirilmesi öngörülen düzenlemeler şu şekilde: 

MADEN İŞÇİLERİNE MAAŞ SÜRPRİZİ 

- Kişilerin 31 Aralık 2014’e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde, gecikilen her ay için alınan yüzde 5 faiz yerine, Yİ-ÜFE oranı, kanunun ardından ise yüzde 1 fazla ücret alınacak. 5 milyonun üzerinde aracın  muayene olması hedefleniyor.  

- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı tahsil daireleri tarafından takip edilen borçlara da yapılandırma geliyor. Gümrük Vergileri, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri, zamlar ve gecikme zammı alacaklarından yükümlülüğü 30 nisan 2014 tarihi itibarıyla başlamış olan ve kesinleşmiş olan borçları yeniden yapılandırılacak. 

- Madenlerde yer altında çalışan işçilere ödenecek ücret asgari ücretin iki katından az olamayacak.