İkinci el alacaklara uyarı ve öneriler

Uzmanlar, ikinci el araç alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.

İkinci el alacaklara uyarı ve öneriler
İkinci el alacaklara uyarı ve öneriler
GİRİŞ 27.06.2014 10:38 GÜNCELLEME 27.06.2014 10:47

Yükselen Özel Tüketici Vergisi ile ikinci el araçlara talebin artması nedeniyle uzmanlar, ikinci el araç alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
İkinci el araç alırken bunlara dikkat edin

12 yıldır otomotiv sektöründe bulunan İkinci El Satış Müdürü Yavuz Selim Zazaoğlu, ikinci el araç alacakların bütçesini iyi hesaplaması ve alacağı araç türünü belirlemesi gerektiğini ifade etti. Aracın mutlaka gözle görülmesi gerektiğini de belirten Zazaoğlu, “Alınacak aracın kilometresinin orijinal kilometresi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Aracın boyası, değişen parçaları var mı bakılması gerekiyor. Aracın bakımlılığı da göz önünde bulundurulması gereken önemli püf noktasıdır. Hasar kaydı olup olmadığı kontrol edilmeli, bunun için 5664 nolu SMS hattından hasar sorgulaması yapılabilir. Ayrıca test sürüşü yapılarak, motoru, şanzımanı, difransiyeli, aracın yürüyen aksamı, ön takım, arka süspansiyon ve tüm mekaniğinin test edilmeli. Yada bir ekspertize götürüp, sırasıyla her şeyine bakılması gerekir” dedi.

Daha önceleri sadece oto pazarlarında alım satımı yapılan ikinci el araçların artık internette ve otoeksper bayilerinde de satıldığını belirten Zazaoğlu, sağlam ve konforlu bir araca kavuşmak isteyenlerin otoeksperlere daha fazla rağbet gösterdiğini kaydetti. Otoeksperlerin güvenirliğin yanında bir çok hizmeti de sunduğunu vurgulayan Zazaoğlu, şöyle devam etti;

“Otoeksper bayisi olarak, ‘ikinci elde içiniz rahat olsun’ sloganıyla, araçlarımızda bir yıl yada 30 bin kilometre garanti süresi veriyoruz. Satışlarımızda kredilerden faydalandırabiliyoruz. Formalitesiz 5 dakika da kredi imkanı sunuyoruz. Arıza durumunda çağrı merkezimize ulaşmanız halinde gece gündüz demeden yol yardımı hizmeti veriyoruz. İkinci el araç, bayilerimiz tarafından satın alınabildiği gibi, isteyenler satılması için emanete de bırakma imkanı buluyor. “

Zazaoğlu, ikinci el araç alım satımlarına da yoğun ilgi gören diğer mecranın internet ortamı olduğuna dikkat çekerek, internetten alım satımlarda satıcıyla yakın temas ve iletişime girilmesi konusunda uyarıda bulundu.

(İHA)