İSPARK'ın otopark modeli dünyaya örnek oldu

İSPARK, Pakistan, Arnavutluk, Mısır, Suudi Arabistan, Fas, Gana ve Senegal'in bazı şehirlerine otopark danışmanlığı hizmeti veriyor

İSPARK'ın otopark modeli dünyaya örnek oldu
İSPARK'ın otopark modeli dünyaya örnek oldu
GİRİŞ 13.06.2014 12:17 GÜNCELLEME 13.06.2014 12:17

Otoparkçılık alanında pek çok yeniliğe imza atan İSPARK, Pakistan'ın Lahor, Arnavutluk'un Tiran, Mısır'ın Kahire, Fas'ın Rabat ve Marakeş kentleri ile Gana ve Senegal'in şehirlerine otopark danışmanlığı hizmeti veriyor. Trafik ve parklanma konusunda sorunlar yaşayan Suudi Arabistan'a da danışmanlık hizmeti verilecek. Projenin zaman içinde özellikle hac mevsiminde milyonların ziyaret ettiği Mekke ve Medine'de de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak dünya genelinde araç sahipliğinin hızla artması, beraberinde otopark sorununu da gündeme getirdi. İSPARK'ın otoparkçılık konusunda ürettiği çözümler ve modern projeler ise aynı sorunların yaşandığı dünya kentleri için model oldu. Türkiye'deki 81 il ve ilçenin yanı sıra 3 kıtada bulunan farklı şehirler, İSPARK modelini hayata geçirerek otopark sorununa çözüm üretiyor.

- İSPARK, üç kıtaya danışmanlık hizmeti veriyor

İSPARK'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürüttüğü kent otopark master plan çalışmaları, modern ve teknolojik otopark yatırımları sorununun kalıcı çözümü için ortaya koyduğu vizyon, dünya kentlerinin de gündeminde bulunuyor. Bu gelişmeleri yakından takip eden dünyanın birçok yerindeki yerel yönetimler ve sektör temsilcileri, İSPARK'tan danışmanlık hizmeti almak ve ortak projeler geliştirmek için görüşmelerini sürdürüyor.

İSPARK, Riyad'a da model oldu

İSPARK, yurt dışında tecrübesini paylaştığı şehirlere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı da ekledi.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Korkut ve beraberindeki heyet, Riyad'da otopark sorununun çözümü ve modern otoparklar kurulması konusunda bir dizi görüşmeler sonucu anlaşmaya vardı. Heyet ile Riyad'da otopark sistemlerini hayata geçirecekler arasında bir protokol hazırlandı.

Genel Müdür Çevik ve Genel Müdür Yardımcısı Korkut ile GULFNET KSA heyetinden Sheikh Mohammed Abdulaziz Al Tuwaijri, Amjad Nemer Shamallakh ve Abdulaziz Mohammed Al Tuwaijri'nin katılımıyla işbirliği anlaşması imzalandı.

Projenin, zaman içinde özellikle hac mevsiminde milyonların ziyaret ettiği Mekke ve Medine'de de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

- Dünyada otopark öncülüğü

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otopark sektöründeki deneyimlerini dünyaya ihraç etmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çevik, şunları kaydetti:

"Modern şehirlerin otopark ihtiyaçlarına yönelik çözümleri kalıcı ve kısa sürede üretebilen en iyi kurum olmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İstanbul'daki deneyim ve tecrübelerimizi dünya kentlerine taşımak, trafik ve parklanma konusunda kalıcı çözümleri kısa sürede hayata geçirmek için çalışıyoruz. Modern ve teknolojik otopark yatırımları, alternatif parklanma sistemleri ve hizmet çeşitliliği ile yerel yönetimlerin, yerli ve yabancı yatırımcıların örnek aldığı İSPARK, halen Pakistan'ın Lahor, Arnavutluk'un Tiran, Mısır'ın Kahire, Fas'ın Rabat ve Marakeş kentleri ile Gana ve Senegal'de parklanma konusunda danışmanlık hizmeti veriyor."

"İSPARK, dünya kentlerine akıllı otopark sistemleri ve teknoloji uygulamaları konusunda bilgi ve tecrübelerini aktarıyor" diyen Çevik, İSPARK'ın yol üstü parklanma, açık ve katlı otopark teknolojileri, otomasyon ve akıllı otopark sistemleri konusunda birikimlerini paylaştığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA