Kaçak lüks otoya vergi affı yolda

Düşük vergi ödemek için yurt dışından Türkiye'ye eksik veya yanıltıcı belgeyle ithal edilen lüks otoların vergisine yapılandırma geliyor.

Kaçak lüks otoya vergi affı yolda
Kaçak lüks otoya vergi affı yolda
GİRİŞ 13.06.2014 09:41 GÜNCELLEME 13.06.2014 10:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yüksek vergi ödememek için düşük beyanla yurt dışından ithal edilen lüks otolarla ilgili vergi affı niteliğinde bir düzenleme yapılacağı öğrenildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'kaçak lüks oto' statüsünde olan 10 bin civarındaki araba ile ilgili bir kereye mahsus af niteliğinde bir düzenleme yapılması için harekete geçti. Yapılacak çalışmanın Meclis gündeminde bulunan taşeron işçilerle ilgili torba teklife eklenmesi gündeme geldi. Ancak AK Parti yönetimi buna itiraz etti.

Gümrük Bakanlığı yetkilileri, söz konusu düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine getirileceğini söyledi. Yapılacak düzenleme ile belli oranda bir ceza ödenmesi ile kaçak durumundaki lüks otolar, sahipleri adına tescil edilebilecek. Bakanlık yetkilileri yapılacak düzenlemenin  'aracın tam donanımının eksik gösterilmesi', 'zincir satışlarla (ikinci el) değerinin düşürülmesi' ve 'kiralama şirketleri üzerinden' olmak üzere 3 farklı yöntemle ithal edilen araçları kapsayacağını belirtti. (Türkiye)

YORUMLAR 3
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesele tam sizin dediğiniz gibi değil kardeşim. Hiç kimse vergi memurlarıyla başının dertte olmasını durmadan kendileriyle uğraşmasını istemez.. Sizin kastettiğiniz en zenginler zaten vergisini veriyordur. Çünkü, vergi kaçırmak artık eskisi kadar kolay değil. Ama bazen vergide kantarın topuzu kaçıyor. Öyle ki, zaten piyasada zor tutunabilen firmaların vergi yüzünden batması bile söz konusu olabiliyor. Bu firmaların batması ne çalışanlarının ne firma sahiplerinin ne ülkemizin ne de diğer vatandaşlarımızın lehine. Siz vergi memuru olsanız, bir sefer (en azından o firma için) aşırı vergi nedeniyle firmayı tümden batırıp, bir çok zarara yol açmayı mı tercih ederdiniz, yoksa alabileceği kadar vergiyi alıp firmayı yaşatmasını mı tercih ederdiniz? Tamam o firma devlet için altın yumurtlayan tavuk olmayabilir, ama en azından gümüş yumurtluyor. Kesmemek lazım.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Demirel hükumetine benzedi bu iş, . emeklilik yaşını 40 yapıp insanları emekli edip sonra da 3 kuruş emekli maaşı verip piyasada köle gibi çalışmaya mecbur bırakmıştı. Bu tür politikalar Demirel'le beraber iflas etmedi mi? Artık tirübine oynamayın! kime yaranıyorsunuz?
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    dürüst vatandaşın günahı nedir !!!. Zengin zaten çalıyor kaçırıyor ,Vergisini faturasını düzenli ödeyen biz gerizekalılar! ın günahı nedir . Bizlere de bari bir düzenleme yapın bakın işte son 10 yıl yada 5 yıl yada neyse şu kadar zamanda vergisini faturasını düzenli ödeyenlere de şu kadar % eksik alın ne bileyim bizlerinde gönlünü almayı aklınıza getirin hep zengine dolandırıcıya af
    Cevapla