SATSO: Babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil talebinin yanında kendilerinin de babayiğitlere, yiğitlik yapmak istediklerini belirterek yerli otomobilin Sakarya'da üretileceğine inandıklarını söyledi.

SATSO: Babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz
SATSO: Babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz
GİRİŞ 24.05.2014 13:17 GÜNCELLEME 24.05.2014 13:17

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısına ilişkin, "Sayın Başbakanımızın yerli otomobil talebinin yanında biz de babayiğitlere, yiğitlik yapmak istiyoruz. Yerli otomobilin Sakarya'da üretileceğine inanıyorum" dedi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte otomotiv sektörüyle alakalı önemli yatırımlar yapıldığını ve yan sanayinin buna paralel geliştiğini söyledi.

"Biz de babayiğitlere yiğitlik yapmak istiyoruz" diyen Kösemusul, Türkiye'nin otomotiv ana sanayi sektöründe istenen düzeye yaklaştığını, küçük ve orta ölçekli işletmelerle otomotiv yan sanayileri kurulduğuna dikkati çekti.

Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısının kendisini heyecanlandırdığını belirten Kösemusul, otomotiv sektöründe başarıyı yakalayacak tek ilin Sakarya olduğunu savundu.

Kösemusul, otomotiv sektöründe 100 yıllık geçmişe sahip olduklarını vurgulayarak, "Sayın Başbakanımızın yerli otomobil talebini yanında, biz de babayiğitlere yiğitlik yapmak ve onları Sakarya'da ağırlamak istiyoruz. Yerli otomobilin Sakarya'da üretileceğine inanıyorum. Biz otomotivle alakalı 100 yıllık tecrübeye sahibiz" diye konuştu.

Sakarya'da üretim yapan otomobil firmalarına dikkati çeken Kösemusul, "İlimizde milli otomobil üretilebilir. Bugün dünyanın birçok ülkesinde üretim yapan Toyota, 'sıfır hatayla' üretimi Sakarya'da gerçekleştiriyor. Yani bizim işçilerimizin el emeği ve başarısını, otomotiv konusundaki hassasiyetini hatırlatmak istiyorum. Bundan dolayı Sayın Başbakanımızın yerli otomobil konusundaki ısrarını destekliyoruz. Biz de o babayiğitlere Sakarya'da yatırım yapmaları için ısrar edeceğiz" şeklinde konuştu.

Otomobil üreten fabrikaların temsilcileriyle çeşitli istişareler yaptığını aktaran Kösemusul, sözlerini şöyle tamamladı:

"SATSO olarak organize sanayi bölgelerimizi, burada üretim yapan otomobil firmalarının talepleri doğrultusunda şekillendiriyoruz. Bunun yanında temelini yeni atacağımız endüstri meslek lisesinin yanında, Sakarya Üniversitesindeki hocalarımızla yaptığımız istişarelerle, yatırımlarımızı ve otomotiv sektörüyle alakalı nitelikli insan gücünü arttırmak düşüncesindeyiz. Türkiye'nin 81 vilayetine eşit mesafede hizmet götüren Sayın Başbakanımızdan aslıda bir isteğim olacak. Yerli otomotiv hakkında babayiğitlere Sakaryamızı işaret etmesi, bizim için hizmette avans olacağını düşünüyorum. Yerli otomobilin burada üretilmesi, söz konusu alandaki tecrübeli ilimize çok yakışacaktır."

KAYNAK: AA