20 yıldır zirvenin hakimi

Kompakt SUV segmentinin ilk aracı Toyota RAV4 20'nci yıldönümünü kutluyor.

20 yıldır zirvenin hakimi
20 yıldır zirvenin hakimi
GİRİŞ 17.05.2014 12:02 GÜNCELLEME 17.05.2014 12:02

Kompakt SUV segmentinin ilk aracı Toyota RAV4 20'nci yıldönümünü kutluyor. Toyota'nın kompakt 4WD modeline yönelmesinin ilk adımı 1989 yılında Tokyo Motor Show'da görücüye çıkan RAV-FOUR konsepti ile başladı. Zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlayan RAV4, ilk olarak Mart 1994'te Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktığında, 4x4 otomobiller için yeni bir çağı başlatmıştı. İlk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip RAV4 piyasaya sunulduğu 1994'te 53 bin adetlik satış gerçekleştirdi. İlk kez dört tekerlekten çekiş sistemini sunan “Recreational Active Vehicle” (Eğlence Aktivite Aracı) RAV4'ün 2013 yılındaki satış rakamları ise 1994 yılının 10 katına ulaşarak 5 milyon 200 bin adeti geçti. 1994 yılından bu güne kadar üretilen RAV4'lerin yüzde 90'ı bugün hala dünya yollarında.

Toyota'nın “Şehir içi 4x4” modeli RAV4 geleneksel 4x4 otomobillerden her yönüyle farklı bir araç olarak göze çarpıyor. Bugünün B segmenti araçlarından kısa olan RAV4, bu özelliğiyle de yeni nesil otomobillere de öncülük ediyor. 2010 yılında 10 farklı kompakt SUV modeli varken, bugün bu sayı 19'a kadar ulaşmış durumda. Avrupa'da büyümekte olan SUV segmentinde satış adetleri de 2013 yılında 848 bini aşmış durumda.

RAV4'te 4'ncü Nesil

Birinci nesil RAV4'ün eğlenceli sürüşünü ve dizaynını korurken, dördüncü nesil RAV4 “yeni trendlerin belirleyicisi” olma özelliğini sürdürüyor. RAV4 sahipleri de otomobillerini, mükemmel manevra kabiliyeti, yüksek sürüş konumu ile birleşen geniş görüş açısı, çok yönlülük ve her koşulda güven verici olarak niteliyorlar. RAV4 off-road kabiliyetlerinden ödün vermeksizin aile kullanımına uygun bir otomobil olarak da öne çıkıyor.

RAV4 kullanıcılarına; güçlü, sofistike ve dinamik bir tasarımın yanı sıra yenilenmiş birinci sınıf kalitede bir iç mekan tasarımı, daha geniş iç mekan ve yükleme kapasitesi, yüksek konfor, kullanışlılık ve güvenlik sunuyor.
Yeni aktarma organlarına sahip olan RAV4, şu ana kadar sunulan en geniş motor ailesiyle önceki jenerasyonlardan %11 daha düşük emisyon değerleriyle dikkat çekiyor.

RAV4, daha iyi odaklanmış sürüş pozisyonu ile birlikte, yeniden ayarlanmış ön ve arka süspansiyon sistemleri, elden geçirilen elektrikli direksiyon sistemi ve yeni geliştirilen “Sport” modu seçeneğine sahip. Bunun yanı sıra 4 tekerlekten çekiş sistemi ve bütünleştirilmiş dinamik sürüş sistemi ile yeni RAV4 olağanüstü denge ve çevikliğiyle hem kuru hem ıslak zeminde yola daha iyi tutunarak kusursuz bir sürüş deneyimi sunuyor.

RAV4 zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlamasıyla segmentindeki öncü rolünü halen devam ettiriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL