Araç sahiplerine 'borcunu sorgula' vurgunu

İnternet aracılığı ile ödeme sistemleri yaygınlaştırılırken, Maliye'nin başı dolandırıcılardan kurtulmuyor.

Araç sahiplerine 'borcunu sorgula' vurgunu
Araç sahiplerine 'borcunu sorgula' vurgunu
GİRİŞ 29.04.2014 13:32 GÜNCELLEME 30.04.2014 06:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığı'nın sanal dolandırıcılara yönelik daha önce mükelleflere yönelik yaptığı uyarısına bir yenisi daha ekledi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 milyon araç sahibinin ödediği Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ödenmesinde dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Bazı dolandırıcıların GİB'in internet sitesini taklit ederek borcunu sorgulamak isteyenleri kendi sitelerine yönlendirdiği ortaya çıkarıldı. Motorlu Taşıtlar Vergisinin internette kredi kartı ile ödenmesine ilişkin duyuru yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, MTV sorgulaması, kredi kartı ile ödeme sayfasının taklit edildiğini kaydetti.

Duyuruda, "Başkanlığımız, İnternet Vergi Dairesi Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme sayfası görüntülerinin taklit edildiği "http://198.136.52.146/~sorgula/traf/trafikmain.html" benzeri tüm adreslerin Başkanlığımızla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR 2
  • egemen doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    google. bugün google'de bir sorun olsa insanlar başka bir siteye giremeyecek nedeni ise her siteye girişlerini google üzerinden yapmaları buda insanları cahil bırakıyor girdikleri adresleri bilmıyorlar bildikleri google,google
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    BU İŞTEN BİLE GOGIL SORUMLUDUR.. Araç muaynesine randevu alıcam , bisürü palavradan site öne geçiyor. Heralde bu dost bir yaklaşım değil. israile, abd ye veya rusya'ya gitsen iş bozabilecek parazit siteleri öne çıkartmaz.
    Cevapla