Süperspor otolara Türk imzası

Türk tasarımcı Uğur Şahin, süperspor otomobiller tasarlıyor. Şahin'in hedefinde ise bir Türk otomobil markasının tasarımını gerçekleştirmek var

Süperspor otolara Türk imzası
Süperspor otolara Türk imzası
GİRİŞ 25.04.2014 09:31 GÜNCELLEME 25.04.2014 09:31

Genç tasarımcı Uğur Şahin, kendi adıyla kurduğu UgurSahinDesign tasarım markasıyla ismini duyurmaya devam ediyor. Hollanda'da bulunan şirkette 2 ve 3 boyutlu tasarımlarla özellikle kişiselleştirilmiş süperspor otomobiller üzerine yoğunlaşan Şahin'in, konsept otomobilleri ete kemiğe bürünmüş şekilde caddelerde görmek için gün sayıyor. Daha önce pek çok süper spor araç tasarımını gördüğümüz Türk tasarımcı Uğur Şahin ile yeni tasarımı Project F üzerine konuştuk.

- Daha önce pek çok süperspor tasarımınızı görmüştük, Project F fikri nasıl çıktı ne kadar sürede oluştu?
- Project F fikri bir yatırımcının benimle temasa geçerek kendisi için dünyada sadece bir tane var olan bir tasarım yaptırmak istemesiyle ortaya çıktı. Yani sipariş verilerek yapılan bir tasarım. Şu anda bu tasarımı gerçeğe çevirmenin çalışmalarını yapıyoruz. Tasarım süreci otomotiv tasarım sektöründe normalden daha kısa bir süre olarak görülen 3-4 ay içinde tamamlandı.

- Sizden yakın dönemde bir SUV veya crossover görecek miyiz?
- SUV veya crossover segmentindeki araçlar benim pek ilgimi çekmeseler de son zamanlarda yapılan tasarımları gayet beğeniyorum. Örnek vermek gerekirse Range Rover Evoque ve Kia Sportage modellerinin tasarımları çok iyi. Benim de 3 sene önce Endonezya'da bulunan bir şirket için tasarlamış olduğum bir SUV-Crossover tasarımım var. Ancak konsept üretime geçmedi. Şirket projeyi durdurdu.

- Kariyer planınınızda kendinizi nerede görüyorsunuz? Hedeflerinizin yüzde kaçındasınız?
- Doğruyu söylemek gerekirse şu anda tam olarak istediğim yerdeyim ve hayatta en çok zevk aldığım işi yapıyorum. Bundan 5-10 sene sonrasında nerede olacağımı pek kafama takmıyorum. Bu şekilde yaşamak yaratıcılığı arttırıyor.

- Türkiye'den yakın dönemde teklif aldınız mı? Gelmeyi planlar mısınız?
- Türkiye'de araç tasarımı konusunda iyi işler yapmak benim en çok istediğim ve sıcak baktığım konulardan bir tanesidir. Eğer yerinde bir teklif olursa kesinlikle gelmeyi planlarım. Su anda 5 senedir araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürdüğümüz Toruk isimli Türk elektrikli araç projemiz var. Farklı konularda uzman mühendis ve öğrenci arkadaşlarımızdan oluşan bir grup ile gerçekten iyi seviyede çalışmalara yapıyoruz ve yatırımcı arıyoruz.

- Yakın dönemde caddelerde görebileceğimiz bir tasarımınız çalışmanız var mı?
- İtalyan Soleil Motors'a yapmış olduğumu "Anadi" isimli tasarım üretim aşamasında ve her ne kadar çok az sayıda üretilecek olsa da caddelerde görülecek bir spor otomobil olacak.