Örümcekler yüzünden 42 bin aracı geri çağırdı

Japon otomobil üreticisi Mazda, örümceklerin araçların havalandırma hortumuna ağ örerek yakıt deposunda çatlamalara neden olması sorununa çözüm bulamayınca 42 bin aracını geri çağırmak zorunda kaldı.

Örümcekler yüzünden 42 bin aracı geri çağırdı
Örümcekler yüzünden 42 bin aracı geri çağırdı
GİRİŞ 05.04.2014 01:03 GÜNCELLEME 05.04.2014 07:25

Mazda'nın geri çağırdığı araçlar 2,5 litrelik motor donanımına sahip, 2010-2012 model Mazda 6'ları kapsıyor.

Hortumlarda kullanılan hidrokarbon maddesinin çektiği sarı keseli örümcek türünün ördüğü ağlar, yakıt deposu üzerinde basınç oluşturarak yakıt sızıntısı ve yangın riski oluşturuyor. Ancak şirketten yapılan açıklamada, sorun nedeniyle henüz şirket yetkililerine ulaşmış bir yaralanma veya yangın bildirimi bulunmadığı belirtildi.

Söz konusu sorun nedeniyle 2011'de araçlarını geri çağıran Mazda, havalandırma hattını kaplamak suretiyle soruna çözüm bulmaya çalışmıştı. Ancak örümceklerin bu kaplamayı da aşabildiklerini saptayan Mazda soruna, yazılımlarında ücretsiz değişiklik yapmak amacıyla araçlarını geri çağırmaktan başka çözüm bulamadı. Mazda, geri çağırdığı araçların yazılımını bu ayın başından itibaren ücretsiz olarak güncelleyerek yakıt depolarında basınç oluşmamasını garanti altına alacak.