Dünyanın en büyüğü Türkiye'de

Yılda 7 milyon adedi bulan üretimi ile dünyanın en büyük motosiklet üreticisi HERO MOTOR, Türkiye'deki ortağı Asya Motor ile işbirliğini, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla Euroasia Moto Bike Fuarı'nda duyurdu.

Dünyanın en büyüğü Türkiye'de
Dünyanın en büyüğü Türkiye'de
GİRİŞ 28.02.2014 14:13 GÜNCELLEME 28.02.2014 14:13

2020 yılına kadar 50 farklı dünya pazarına ulaşmayı hedefleyen ve Avrupa'ya Türkiye ile adım atan Hindistanlı Hero Motor, 27 Şubat 2014, Perşembe günü Euroasia Moto Bike Fuarı'nda gerçekleştirdiği basın lansmanı ile ar-ge yatırımları, yeni modelleri ve Türkiye hedeflerini açıkladı. Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'in Türkiye ekonomisini de değerlendirdiği lansmanda, Hero MotoCorp Ltd (HMCL) CEO'su Pawan Munjal; "Dünya çapında büyüme planlarımızın çerçevesinde Türkiye'de faaliyetlerimizin başlatılması önemli bir dönüm noktası. Türkiye'deki tüketicilerin kaliteli ürünlere değer verdiği güçlü bir motor pazarına sahip olduğunu biliyoruz ve bu pazardaki vizyonumuz Türkiye çapında iki tekerlekli tüketiciye elverişli ve yakıt verimli mobilite sağlamak. Yerel pazar iş ortağımızın Sosyal Grup olduğunu duyurmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyorum. Sahip oldukları engin bölge tecrübesi ve yerel tüketiciyi yakından tanımaları sayesinde Türkiye'de yakın vadede hedeflediğimiz yüzde 5'lik pazar payına kolayca ulaşacağımızdan eminim. Geleceğe yönelik planlarımız arasında zengin portföyümüzden daha fazla motor getirmek var" dedi.

Asya Motor Yönetim Kurulu Başkanı Uysal Soysal, Hero'nun ülke çapında yaklaşık 50 farklı satış noktasında satışa sunulacağını belirterek; " Türkiye'de yıl sonuna kadar hem üretim hem de çalışan kapasitesini ikiye katlayacağız." dedi. Lansmanda Euro III emisyon standartlarla uyumlu olan 125 cc Glamour, 150cc Thriller ve 100cc Pleasure modelleri de tanıtıldı.

Hero Motor Hakkında

Toplam 4 milyar dolarlık cirosu olan Hero MotoCorp, yıllık üretim hacmi bakımından dünyanın en büyük iki tekerlekli üreticisi. Hero MotoCorp, 2013 yılında 6,1 milyondan fazla iki tekerlekli araç sattı.

1983 yılında Japon Honda ile ortak üretime başlayan HERO, 2011 yılına kadar Hero Honda ve Honda modellerini üretip dünyaya satmasının ardından, 2011'de Japon ortağından ayrılma kararı aldı. Üç büyük üretim tesisine sahip Hero, bine yakın mühendis ve Ar-ge teknikeri ile 11.000 kişi istihdam ediyor ve Hindistan'da 60.000 kilometre veya 5 yıl garanti veriyor. ASYA Motor ile distribütörlük ve üretim anlaşması yapan Hero Motor Avrupa pazarında ilk Türkiye ile yer almaya başladı. Hindistan'daki pazar payı yüzde 50 olan Hero'nun bazı modelleri 1 litre yakıt ile 75 kilometre yol gidebiliyor.

Hero, Amerikalı Erik Buell Racing (EBR), Avusturyalı AVL, İtalya'nın Bologna şehrinde merkezi olan iki tekerlikli tasarım şirketi "Engines Engineering" ve en son Milano merkezli Magneti Marelli ile yeni nesil yakıt enjeksiyon sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi için dört farklı stratejik iş birliğine imza attı. Hero MotoCorp aynı zamanda EBR'de yüzde 49,2'lik payına sahip olmasını sağlayan 25 milyon dolarlık yatırım yaparak ilk yabancı öz sermaye yatırımını gerçekleştirdiğini açıkladı. Bugün, Hero markası ürünleri Güney Amerika kıtasında Peru, Guatemala, Honduras, El Salvador ve Kolumbiya'da, Afrika kıtasında Kenya, Burkina Faso ve Fildişi Sahilleri'nde ve Asya kıtasında Sri Lanka ve Nepal'da satılıyor. Şirket şimdiden Tanzanya ve Uganda gibi yeni pazarlara ürün göndermeye başladı. Şirket, yakın gelecekte Tanzanya ve Uganda'da yerel tesisler de kurmayı planlıyor.