E-5'te hız limiti değişiyor mu?

Yıllardır E-5'teki hız limitinin 70 km. olmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

E-5'te hız limiti değişiyor mu?
E-5'te hız limiti değişiyor mu?
GİRİŞ 27.02.2014 06:31 GÜNCELLEME 27.02.2014 09:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre; 70 km olan şehiriçi hız limiti, trafik komisyonları ve ulaşım koordinasyon merkezleri (UKOME) kararı uyarınca, 90 km'ye çıkarılabilecek. Bu yeni uygulamayla birlikte de hemen akıllara E-5'teki hız sınırı uygulaması geldi. Zira yıllardır E-5'teki hız limitinin 70 km. olmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Peki bu yönetmelikle E-5'teki hız limiti artırılacak mı? İşte şu günlerde İstanbullular bu sorunun yanıtını bekliyor merakla... İşte bu sorunun yanıtını almak için Ulaştırma Koordinasyon merkezini aradık ve aynen şu yanıtı aldık: "Bu konuda bir rapor hazırlanmaya başlandı. Fizibilite çalışmaları yapılıyor. E-5'teki hız limitinin artırılıp artırılmayacağına bu çalışmaların ardından karar verilecek." UKOME'nin kısa süre içinde E-5 için karar vermesi bekleniyor...

HABERTÜRK

YORUMLAR 3
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    barış. biz ara sıra çıkıyoruz 90 a peşimizden radar cezası geliyor ..bırak artsın ...
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    110 İYİDİR.. E5 otobandır, yaya yok, zaten yasak. arada sırada açık olunca hız yapmak hiçbir şeyi engellemez. şoför sarhoş ise, 10 km. ile düz duvara çıkıyor, veya kırmızı ışıkta 70 ile kavşağa girince olan oluyor. esas önemli olan, tek şerit veya orta banketsiz yollardaki sollamalar ve yaya ile temas olabilecek yollar.
    Cevapla
  • Barış BayBars 10 yıl önce Şikayet Et
    70 le nereye gidiyon hacı. Yaw bırakın Allah aşkına 70 i nezaman gördük de 90 a çıkarıyonuz, sabah geçiyorum maksimum 50 km, dönüyorum maksimum 40 km. hız lmiti artınca tafik rahatlamıyor, isterseniz 240 km yapın farkeden bişey olmayacak.
    Cevapla