Sahibinden otomobil satmanın püf noktaları

İkinci el otomobilinizi elden çıkarmaya karar verdiğinizde, aracınızın en iyi görüntüsünde olması alıcıların karar vermelerini kolaylaştırabilir.

Sahibinden otomobil satmanın püf noktaları
Sahibinden otomobil satmanın püf noktaları
GİRİŞ 21.02.2014 12:13 GÜNCELLEME 21.02.2014 12:13

Hatta aracınızı internette ilan vermek için fotoğraflamadan önce bu işlemleri yaparsanız, satışın hızlıca olmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Aracınızı paraya kıyıp iç dış detaylı temizletmiş olsanız bile, genellikle ikinci el bir otomobili satmak için birden fazla alıcıyla görüşmeniz gerekecektir. Aracınızı her alıcıya ayrı ayrı gösterdiğiniz bu süreç biraz zamanınızı almakla beraber, yaptırdığınız iç dış detaylı temizlik de etkisini kısa sürede yitirebilir. Buradaki önerilerimizi kullanarak, aracınıza hızlıca profesyonel olarak temizlenip cilalanmış bir görünüm verebilirsiniz.

Yıkatın, yıkatın, yıkatın..
Kirli, tozlu bir aracın hele ki ikinci elde cazibesi çok ama çok zayıf.  Otomatik yıkama tüm tozu arabanızdan attığında ilk adımı attınız demektir. Lekesiz kurutma sistemi olan bir oto yıkama tercih ederseniz bir de su lekeleri ile uğraşmazsınız. Daha da iyi görünsün isterseniz tüm camları iyice kurulamak ve ekstra parlaklık için de parlaklık veren bir koruyucu kullanabilirsiniz.

İç alanı silin, süpürün
Ucuz, kolay ve alıcı aracın kapısını açtığındaki izlenimi için en önemli olan adım. Hem ön hem arka koltukları, kapıların raflarını, bagajınızı dip bucak iyice süpürün. Hem parlaklık veren hem koruyan ürünlerle konsolu ve kapıları silmek iç alanı hem temizleyip parlatır hem de aracınızın havasının daha hoş kokmasını sağlar. Yalnız koku olayını abartmayın ve sürücü koltuğunun yakınlarına yaklaştırmayın.

Çöpleri Atın

Çöpleri atmış olmanız elbette önemli ama daha önemlisi kişisel eşyaları araçta bırakmamanız. İç alanın bir otel odası gibi derli toplu ve kullanıma hazır olması, alıcının aracı kendi otomobili olarak görebilmesini kolaylaştırır.

Motoru temizleyin
Modern otomobillerin çoğunda artık motorların plastik kapakları var. Bu yüzeylerde yağ birikebiliyor ve bu yağ bir de yolun tozuyla birleştiğinde kötü bir görüntü oluşabiliyor. Bu kapağı herhangi bir temizleyici ile temizleyebilirsiniz. Hazır kaputu açmışken sıvı seviyelerine de bir göz atabilirsiniz.

Lastikleri parlatın
Temizlemek yeter diye düşünmeyin, piyasadaki sprey şeklinde satılan parlatıcı ve karartıcılardan edinin. Çünkü herhangi bir sıradan temizleyicinin aksine bu ürünleri kullandığınızda lastikler bir hafta on gün toz da tutmamış olur. İkinci el bir otomobilde gıcır gıcır tam takım lastikler aracınızı daha cazip gösterecektir.

Çizikler için..
Eğer aracınızın çok göze çarpan bir yerinde sizi rahatsız eden yüzeysel ve ufak tefek bir çizik varsa tahmin ettiğinizden daha kolay düzeltilebilir. Derin olmayan çizikler için çizik giderici kalemler işinizi görebilir. En azından birkaç yıkama kalacaktır.

Göz testi
Bütün bunlardan sonra aracınıza bir de yepyeni bir gözle bakmaya çalışın. İlk ne gözünüze çarpıyor, ilk bakışta neyi veya neleri fark ediyorsunuz?  Müdahale isteyen bir yer var mı?  Yoksa fiyatınızı biraz artırmanıza neden olacak kadar iyi mi gözüküyor?  Eğer öyleyse aracınız için en doğru görüntüyü yakalamışsınız demektir. Artık otomobiliniz, vereceğiniz ilan için fotoğraflanmaya veya bekleyen alıcıya gösterilmeye hazır.

Kaynak: Tasit.com