Toyota 'Eğlenceli Otomobiller' ile Cenevre'de

Toyota'nın yeni tasarım anlayışıyla birlikte eğlenceli otomobiller üretme isteğinin bir temsilcisi olan Yeni Aygo Cenevre Motor Show'da beğenilere sunulacak.

Toyota 'Eğlenceli Otomobiller' ile Cenevre'de
Toyota 'Eğlenceli Otomobiller' ile Cenevre'de
GİRİŞ 19.02.2014 10:58 GÜNCELLEME 19.02.2014 10:58

Cenevre'de 'J-Playful' tasarım teması ile yerini alacak olan Yeni Aygo, eğlenceli  karakteri ile A segmentinde yeni bir soluk getirmek için yola çıktı. Yeni Aygo'nun tasarımcısı Baş Mühendis David Terai, otomobili tasarlarken genç Japon kültüründen esinlendiğini belirtiyor.

Toyota Cenevre Motor Show'da ayrıca, hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son noktayı, FCV konseptin Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Çevreye sadece su buharı salan FCV konsept, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobili olacak. Yeniliklerin öncüsü Toyota, 2014 Cenevre Motor Show'da “Yeniden Eğlenceli Sürüş” felsefesini yansıtan, kişiye özel teknolojileri ile sürüş keyfini farklı bir boyuta taşıyan FV2 konseptini de beğenilere sunacak. FV2 de diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleri ile gidilecek yön belirleniyor.