Sakın kravatınızı emniyet kemerinin altında kalmasın!

Emniyet kemerinin kravatın üzerinden bağlanmasının, olası bir kaza anında boynun kırılmasına neden olabileceği belirtildi.

Sakın kravatınızı emniyet kemerinin altında kalmasın!
Sakın kravatınızı emniyet kemerinin altında kalmasın!
GİRİŞ 31.01.2014 14:42 GÜNCELLEME 31.01.2014 17:42

Olası kazalarda hayat kurtaran en önemli etkenlerden biri olan emniyet kemerini, doğru kullanmak da önem taşıyor. Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kravatın, emniyet kemerinin dışında bırakılması ya da emniyet kemeri bağlanırken çıkarılması gerektiğini söyledi.

Özellikle sürücülerin emniyet kemerini bağlarken kravatlarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Şeker, şunları kaydetti: "Kaza anında emniyet kemerinin altında kalan kravat nedeniyle boyun kırılmaları olabilir. Birçok vatandaşımız ve sürücülerimiz bu duruma dikkat etmiyor. Emniyet kemeri belki hayatımızda bir kez lazım olur. Bu yüzden bu tür konularda dikkat etmeliyiz. Son yıllarda emniyet kemeri kullanma oranında da ciddi oranda artış oldu. Trafik kültürü yavaş yavaş oturuyor. Bu yüzden emniyet kemeri takarken, kravatın kemerin altında kalmamasına özen gösterilmeli. Kravat kemerin üzerinden takılmalı, kemerin altında kalmamalı. Aksi takdirde istenmedik sonuçlar ortaya çıkabilir."

"En iyi şoför, korkan şofördür"

Şeker, ayrıca sürücülerin zorlu kış günlerinde, sis, buzlanma ve tipi dolayısıyla dikkatli olması gerektiğini söyledi. Uykusuz bir şekilde kesinlikle araç kullanılmaması gerektiğini belirten Şeker, şöyle devam etti: "Bugünlerde sis oldukça fazla görülmekte ve gizli buzlanma oluşmakta. Uykusuz yolculuk yapmak dikkati azaltıyor. Dikkatsizlik de, refleksleri yavaşlatıyor. Refleksler yavaşlayınca kazalar artıyor. Bu mevsimde takip mesafesine de çok dikkat etmeliyiz. Islak zeminde araçların duruş mesafeleri uzuyor. Viyadüklerde buzlanmalar çok. Kar olmasa dahi viyadüklerde özellikle akşam ve sabahın erken saatlerinde araç sürücüleri dikkatli olmalı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL