Hyundai i20 WRC sezona hazır

Uzun bir aradan sonra, 2014 sezonuyla birlikte tekrar ralli parkurlarına geri dönecek olan Hyundai, önümüzdeki sezonun takımını ve pilotlarını tanıttı.

Hyundai i20 WRC sezona hazır
Hyundai i20 WRC sezona hazır
GİRİŞ 11.12.2013 11:45 GÜNCELLEME 11.12.2013 12:21

2014'te Hyundai Shell World Rally Team adıyla FIA Dünya Ralli Şampiyonası'nda yarışacak olan Hyundai, Türkiye'de üretilen i20 modeli üstüne geliştirilen i20 WRC ile şampiyonaya büyük heyecan getirecek.

Gövde gösterisi niteliği taşıyan yarışlarda en iyi dereceleri elde etmek için var gücüyle çalışacak olan pilotlar ise en az otomobiller kadar heyecan veriyor. Hyundai Shell World Rally Team, 2014 sezonunda Thierry Neuville, Dani Sordo, Juho Hanninen ve Chris Atkinson'dan oluşan 4 pilot ile parkurlarda boy gösterecek.
Hyundai Motorsport, 2014 sezonunda öncelikli olarak her iki otomobille de yarışı en iyi derecelerle bitirmeyi hedefliyor. Genç ve dinamik isimlerden oluşan takımda edinilecek her bir başarı ve tecrübeyle markanın gelecekteki yarış planları da şekillendirilmiş olacak. Hyundai'nin Almanya'daki Genel Merkezi'nde lansmanı gerçekleştirilen Hyundai Shell World Rally Team'in takım patronu Michel Nandan konuyla ilgili olarak, "Takım olarak yarışlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz ve bugün de büyük gururla yeni pilotlarımızı ve aracımızı sizlerle tanıştırıyoruz. Bir yıldan daha kısa bir süre içerisinde geliştirdiğimiz i20 WRC ve gerçekleştirdiğimiz testlerle markanın motorsporlarında neler yapabileceğini kanıtlayacağımıza inanıyorum. Sıfırdan başlayarak sadece bir yıla yakın sürede yol alabilmek aslında herşeyi özetliyor. Fakat önümüzde oldukça uzun bir sezon ve bu yarışlarda elde edeceğimiz çok fazla tecrübe var" dedi.

Takımın yeni pilotu olarak bugün açıklanan Dani Sordo ise, "Hyundai WRC projesinin bir parçası olduğum için oldukça mutluyum. Çok genç bir takım olabiliriz ama burada deneyimli isimler ve profesyonel bir takım ruhu var. İlk yarış olan Monte Carlo'da start alacağım ve WRC kariyerime Hyundai markasıyla devam edeceğim. Sezon boyunca en iyi puanları elde etmeyi ve başarılı bir yıl geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda edinilen tecrübe ile hazırlanacak yüksek performanslı araçlar bundan sonra "N" serisi olarak adlandırılacak. "N" ismi, hem i20 WRC'nin hem de yeni çıkacak yüksek performanslı otomobillerin gelişiminde önemli yere sahip olacak. Hyundai'nin Kore'deki Namyang Ar&Ge merkezinden ismini alan "N" serisi araçların gelişiminde, Hyundai'nin Nürburgring'de kurduğu yeni merkezde elde edilen tecrübelerden de faydalanılacak.

Hyundai i20 WRC

18 ülkeden toplam 90 kişinin hummalı çalışması sonucu hazırlanan Hyundai i20 WRC, 300 beygirin üzerinde güç üretiyor. 1.6 litrelik turbo GDI motor, dört tekerlekten çekiş gücüne sahip.

Hyundai i20 WRC sezona hazır
GALERİYE GİT