Bunu yapmayan sürücüler yandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm illere bir emir yazısı gönderip kış lastiği denetimlerine başlanmasını istedi.

Bunu yapmayan sürücüler yandı!
Bunu yapmayan sürücüler yandı!
GİRİŞ 08.12.2013 15:08 GÜNCELLEME 08.12.2013 15:15
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kış lastiği takmayan sürücülere, aracını yolun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle 77 lira para cezası verilecek. Araç kış lastiği takılana kadar trafikten men edilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ticari araçlara getirdiği kış lastiği zorunluluğunun yürürlüğe girmesinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de özel araçlarda kış lastiği denetimleri için tüm illere emir yazısı gönderdi.

Yazıda, kış lastiği takmayan ya da aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan sürücülerin, hem kendi hem de diğer vatandaşların hayatını tehlikeye attıkları belirtildi.

Kış lastiği takmayan, bu nedenle karlı va buzlu yolda kalarak trafiğin sıkışmasına yol açan sürücülere müsaade edilmemesini isteyen Genel Müdürlük, trafik polislerinden kış lastiği denetimlerine başlamalarını ve sonuçları kendilerine bildirmelerini talep etti.

CEZASI 77 LİRA

Kış lastiği takmayan sürücülere, aracını yolun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle 77 lira para cezası verilecek. Cezanın verileceği kanun maddesi, araç eksikliği giderilene kadar trafikten men edilmesini de öngörüyor.

Polis, aşınmış lastiklerle de trafiğe çıkılmasına müsaade etmeyecek. Denetimlerde lastiklerin diş derinliğini ölçecek trafik polisleri, lastiğinin diş derinliği 3 milimetrenin altına düşün sürücüleri uyaracak. Lastiğin diş derinliği 1.6 milimetrenin altına düşerse sürücüye 77 lira para cezası uygulanacak, araç da lastikler yenilenene kadar trafikten men edilecek.

"ARABAM 4 ÇEKER"

Emniyet Genel Müdürlüğü, afiş ve bilgi notlarıyla da vatandaşları kış lastiği konusunda uyarıyor.

Kış lastiği konusunda yanlış bilinen yargıların sıralandığı afişlerde, "Yaz lastiğim daha yeni dişleri de iyi durumda neden bir takım daha lastik alayım" diye düşünenlerin, 2 yılda bir lastiklerini değiştirmek zorunda kaldıklarını, yaz şartlarında yaz, kış şartlarında kış lastiği kullananların ise lastiklerini 4 yıl kullanabilecekleri belirtiliyor.

Sadece öne kış lastiği takılmasının, karlı ve buzlu zeminlerde ani fren ve direksiyon hakimiyetinde sıkıntı yaşanmasına sebep olacağı vurgulanan afişlerde, "Benim arabam dört çeker. Kış lastiği benim için gereksiz" diye düşenen sürücülere de dört çeker araçlarda da kış lastiğinin gerekli olduğu uyarısı yapılıyor.

YORUMLAR 22
  • erdemce 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın fuatcoskun. bu ülkede yanlış uygulamaları eleştiren her kişi provokatör ya da gezici mi oluyor? ben sıradan bir vatandaşım ve ilgi alanıma giren konularda yorum yapıyorum. sizi rahatsız ediyor olabilir çünkü alışkın olmadığınız yerden eleştiriyorum. meselenin lastik olmadığını söyledim zaten. bu tür uygulamaları yapanların taşıdığı anlayışa karşıyım. devlet insanın her anında hakim olsun, asla bir boşluk kalmasın isteniyor. ama bu durum yarın istemediğiniz kişiler iktidara gelirse benden çok sizi rahatsız edecek. buradaki karşı çıkışımın nedeni de emniyetin işgüzar tutumudur. eğer zorunluluk getirecekseniz başından getirirsiniz. ticarilere getirilen kanun diğer araçlara şamil kılınıyor. en azından haberin içeriği bu. ayrıca kış lastiğinin lüzumu konusundaki görüşüm de açık. yaşlanma geciktirici kremden fazla bir etkiye sahip değil. reklama bakmayın, takıp deneyin kendiniz görün
    Cevapla
  • mesut 10 yıl önce Şikayet Et
    mesele kış lastiği değil.. devletin geliri kalmadı.mecburen vergi ve cezalara yoğunlaşacak.
    Cevapla
  • yusuf tekil 10 yıl önce Şikayet Et
    Neden yazve kış kullanılabilen lastik yok. Avrupada bütün sene kullanmaya elverişli lastikler var.
    Cevapla
  • yüksel pınar 10 yıl önce Şikayet Et
    aslında mesele kış lastiğine tepki değil bence. ülkemizde adaletsiz vergi yükü o kadar çok ki otomobile binenler, sigara içenler, alkol alanlar, çalışanlar vs vs aşırı vergi yüküne tabiler. şimdi kış lastiği taktıracak kişi zaten Hacivat gibi olmuş. ekstra bir masraf canını yakıyor bu sebeple olayın gereksizliğini savunuyor. oysa kış lastiği takmak güvenlik açısından çok çok önemlidir. benim nacizane tavsiyem kış lastiklerinin masrafını sigaraya zam yaparak karşılasınlar.
    Cevapla
  • fuatcoskun 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın erdemce,. çok dikkatimi çekiyor. Sizin gibi fikirlerini hiç paylaşmadığı halde her nedense bu siteden hiç çıkmayıp, çok gezinen ve her habere muhalif karalama yorumu yazan bazı insanlar var. Üstelik hızını alamayıp üst üste aralıksız yorumlar yapıştırıyorlar. Aceba neden ??? Bu lastik konusunda ve diğer konulardaki teknik bilginiz bayağı ileri düzeyde sanırım ? Hayran kaldım. Kışlık lastiğinin gereksiz bir şey olduğunu da sağolun sizden öğrenmiş olduk ??? Bu kadar teknik ifadeler kullanıp, tekniği yalanlamak niyetinizi açığa vuruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle