Logoları en çok tıklanan otomobil markaları

Son 6 ayda sahibinden ikinci el otomobil arayanların, markaların logoları üzerinden yaptıkları aramalarla, Tasit.com arama motorunu kullanarak yaptıkları aramaların birbirinden oldukça farklı olduğunu gördük.

Logoları en çok tıklanan otomobil markaları
Logoları en çok tıklanan otomobil markaları
GİRİŞ 25.11.2013 17:06 GÜNCELLEME 30.05.2014 15:27

Otomobil markalarının logoları üzerinden yapılan aramalarda en çok tercih edilen marka Fiat iken, Tasit.com arama motoru üzerinden yapılan aramalarda ilk sırada Tofaş yer alıyor.  Farklılaşan sıralamalar, marka logolarının görsel çekiciliğinin, yapılan aramaları direkt olarak etkiliyor olabileceğini gösteriyor. Sadece otomobilin kendisi değil, logo tasarımının da kullanıcıların tercihlerinde söz sahibi olduğunu anlıyoruz.Otomobil deyince ilk akla gelen lüks markaların özellikle logo aramalarında yer almıyor olmaları oldukça enteresan. Otomobil üretirken kullanıcı odaklı çalışan markalar, logolarıyla aynı etkiyi ikinci elde yaratamıyor olarak gözüküyorlar.

Logoları en çok tıklanan otomobil markaları

Logoları en fazla tıklanan markalar sıralamasında ilk üç sırayı Fiat, Tofaş ve Volkswagen alıyor.  Dacia, arama motoru üzerinden yapılan aramalarda ilk 10 sırada yer almazken, logo üzerinden yapılan aramalarda ilk 10'da yer almış gözüküyor.

Volkswagen, Peugeot ve Hyundai her iki sıralamada da aşağı yukarı aynı sırada bulunurlarken, Ford, Toyota ve Tofaş aramalarda farklılık gösteriyorlar.

İşte son 6 ayda arama motoru ve marka logoları üzerinden en çok aranan markalar:


Araç Logoları Üzerinden En Çok Arananlar

Honda
Fiat
Tofaş  
Volkswagen  
Ford
Peugeot  
Renault
Toyota  
Hyundai  
Honda
Fiat  
Opel  
Renault  
Ford  
Dacia