Yeni ehliyetler böyle olacak

Kadın kimliğini çağrıştırdığı gerekçesiyle pembe renkli olanı beğenilmeyen AB standartlı ehliyetlere son şekli verildi. Yeni ehliyetlerde yüzde 60 oranında pembe, yüzde 40 oranında da mavi renk kullanıldı.

Yeni ehliyetler böyle olacak
Yeni ehliyetler böyle olacak
GİRİŞ 04.11.2013 06:50 GÜNCELLEME 04.11.2013 11:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ehliyetler 2014 Nisan'dan itibaren vatandaşla buluşacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 3 ay önce yeni ehliyetlerin tasarımını tamamladı ancak yoğun pembe renkten vatandaşlar şikâyetçi oldu. Çok sayıda vatandaş ehliyetlerin kadın kimliklerini andırdığı gerekçesiyle erkeklerin alay konusu olabileceğini bildirdi. Şikâyetleri dikkate alan EGM yeni tasarım yaptı.

EGM ve Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tasarım uzmanları ehliyette 5 ayrı şekil belirledi. Yeni tasarımlar İçişleri Bakanlığı üst yönetimine sunuldu. Yeni ehliyetlerde pembe rengin yüzde 40 oranında azaldığı yerine mavi rengin geldiği görüldü. İçişleri Bakanı Muammer Güler, son tasarıma onay verdi.

Ehliyetin renginin dışında tasarımında AB standartları gereği herhangi bir oynama olmadı. Yeni sürücü belgeleri PVC'den değil dayanıklı, 24 milyon adet polikarbon karttan yapılacak.

Ehliyetlerde değişken lazer görüntüler, renk geçişli ve ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızıl ötesi ya da fosforlu boya, kabartma harf, sembol ve şekiller kullanıldı. 

YENİ EHLİYETLER BÖYLE OLACAK: 

YORUMLAR 13
  • Radyo Mevlana 10 yıl önce Şikayet Et
    tasarım olmamış.... daha profesyonel, daha göze hitab eden bir tasarım olabilirdi..
    Cevapla
  • Haluk CAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Kötü Bir Tasarım... Resmen hayal kırıklığına düştüm.. Türkiye Cumhuriyetine Hiç Ama Hiç Yakışan Bir Ehliyet değil.. Biçok Geri kalmış ülkerin Kimlik KArtları bile bundan daha şık ve itibarlı.. İtibarı yine olur fakat görüntü çok önemli.. Bari daha çıkmadan değiştirin şunu... Bir Belediye otobüsü rengini bile anket yaparlar ama ne hikmetse bunda hiç bir fikir sormadan kararlaştırılmış..Olmamış..
    Cevapla
  • Eray Yüksel 25 10 yıl önce Şikayet Et
    TASARIMINI BEĞENMEDİM. Üniversitelerde tasarım okuyanlara verin bu işi. Ödüllü bir yarışma olabilir...
    Cevapla
  • Özcan Gün 10 yıl önce Şikayet Et
    Berbat. Bu nasıl bir tasarım Allah aşkına ya. Devlet bünyesinde o kadar bilgisayar mühendisi vs. var bir tasarım yapamamışlar. Öğrencilerime tasarım yaptırsam daha iyi şeyler çıkar ortaya. Baştan savma iş yapmışlar. Madem modern olacak biraz özenin ya. Şu anki ehliyet daha güzel :)
    Cevapla
  • İbrahim TUNA 10 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın tamamı pembe. AB ülkelerinin ve Rusyanın ehliyetleri tamamen pembe.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle