600 bin Euro'luk Ferrari'ye 5 Türk talip

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Otomobil Fuarı, kriz dinlemiyor. Ferrari'nin ilk kez görücüye çıkan modeli 458 Speciale için Türkiye'den 5 sipariş verildi.

600 bin Euro'luk Ferrari'ye 5 Türk talip
600 bin Euro'luk Ferrari'ye 5 Türk talip
GİRİŞ 12.09.2013 08:52 GÜNCELLEME 12.09.2013 08:52

35 ülkeden 1.000 modelin katıldığı fuara, elektrikli ve çevreci araçlar damga vursa da lüks otomobiller de katılımcılardan yoğun ilgi görüyor. Ünlü İtalyan otomobil markası Ferrari de bu ilgiden nasibini almış durumda. Markanın standı dolup taşarken, ziyaretçiler arasında birçok Türk de var. Ferrari'nin en güçlü V8 modeli olan 458 Speciale fuarda ilk kez  görücüye çıktı.

TESLİMLER YIL SONUNA KADAR

FERRARI 458 Speciale, 2.13 kg/hp'lik ağırlık/güç oranıyla, 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.0 saniyede çıkarken, 0 - 200 km/s hızlanmasını da 9.1 saniyede gerçekleştiriyor. Türkiye fiyatı 600 bin eurodan başlayacak bu spor modelden Fermas 5 adet sipariş aldı. Araçlar yıl sonuna kadar teslim edilecek.

'HATCHBACK' YİNE GÖZDE, ELEKTRİKTE İYİCE KIZIŞIYOR

FRANKFURT Oto Fuarı'nda özellikle Alman markaların elektrikli otomobillere olan ilgisi dikkat çekerken, 'hatchback' modellerin de ağırlığı yoğun olarak hissedildi. Fuarda ayrıca Alman markaların elektrikli modellere olan ilgisi de açıkça görülüyor. Kısa bir süre içinde olmasa da yakın gelecekte satış adetlerinin yükselmesi planlanan elektrikli modeller standlarda boy göstermeye başladı.

EV SAHİBİ OPEL'DEN 7 YENİ ARAÇ

EV sahibi markalardan olan Opel, Frankfurt'ta 7 yeni araç birden tanıttı. Monza konseptinin markanın yakın gelecekteki tasarım anlayışından izler taşıdığını belirten Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Makyajlı Insignia en büyük kozlarımızdan biri olacak" açıklaması yaptı.

MEGANE 2014 YILINA KALDI

RENAULT standında en büyük ilgiyi Megane gördü. Makyajlı versiyonun 2014 yılı ilk çeyreğinde satışa sunulacağını söyleyen Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Yeni Duster da kasımdan itibaren Türkiye'de satılmaya başlanacak" dedi.

PEUGEOT'NUN SON NUMARASI

FRANSIZ Peugeot, yeni 308'in dünya tanıtımını yaptı. Fuarda Türk gazetecilerle biraraya gelen Peugeot Genel Müdürü Maxime Picat, "12 Eylül'de Fransa'da satışa sunulacak yeni 308'inn, yılda 150 bin adet satılmasını hedefliyoruz" dedi.

ALMAN MODELLER DAMGA VURDU

FUARDA bu yıl Alman markaların elektrikli modelleri dikkat çekti. BMW i3 ve i8, Golf'ün elektrikli versiyonu e-Golf, Alman markaların da bu alanda Fransızlardan geri kalmamak için atağa hazırlandıklarının bir göstergesi olarak fuardaki yerini aldı. Mercedes de, Frankfurt'ta BMW X1 ve Audi Q3'e rakip olarak hazırladığı GLA'yı sergiledi. Ayrıca markanın, kısa süre önce Türkiye'de de satışa sunduğu yeni S-Sınıfı'nın Coupe ve hibrit versiyonları da fuardaki yerini aldı.

KAYNAK: AKŞAM