Milyonlarca araç sahibine büyük müjde!

Trafik cezaları ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile ilgili af gündemde. Düzenlemeyle ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Son başvuru tarihi 31 Ekim.

Milyonlarca araç sahibine büyük müjde!
Milyonlarca araç sahibine büyük müjde!
GİRİŞ 03.09.2013 06:45 GÜNCELLEME 03.09.2013 11:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Trafik para cezalarını ödemeyen veya dava açanlara, 31 Ekim 2013 tarihine kadar vergi dairesine başvuruda bulunmaları halinde, 'özel bir avantaj' sağlanacak. Bu avantajdan; '31 Aralık 2010 tarihinden önce verilen' ve 2 Ağustos 2013 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş, trafik cezaları olanlar yararlanabilecek. Bu kişiler, cezanın aslı üzerine her ay yüzde 5 oranında yürütülmüş faizi ödemekten kurtulacak ve sadece geciken tarihe denk gelen TÜFE ve ÜFE'nin ortalamasına göre 25.11.2011 tarihine kadar hesaplanan faizi ödeyecek.

TAMAMEN SİLİNİYOR

MTV affının kapsamına ise, 1990 ve daha eski model olan taşıtlar giriyor. Bu taşıtların 31.12.2014 tarihine kadar İl Özel İdaresi veya MKE hurda işletmesi müdürlüğüne teslim edilmesi suretiyle, taşıtın hurdaya çıkartılıp, kayıt ve tescillerinin sildirilmesi gerekiyor. Bu durumda, ödenmemiş; MTV, gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı siliniyor. Ayrıca 28.02.2009 tarihine kadar plakaya yazılan trafik cezaları da sıfırlanıyor. Bunun için de vergi dairelerine başvurmak gerekiyor.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 14
  • demirörs 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık. Benim gibi zamanında vergi borcunu ve Trafik cezasını vs. yi yatıranlar enayi yerine konmuyormu buna acayip sinir oluyorum işte vesselam...
    Cevapla
  • ümit demir 10 yıl önce Şikayet Et
    bu başlık hiç hoşuma gitmedi. bu ülkede vergisini gününde ödemeyenlere müjde müjde diye başlık atıldığı sürece hiç birşey düzelmez bu başlığı kabul etmiyorum........
    Cevapla
  • Samet ULU 10 yıl önce Şikayet Et
    SONUNDA. uzun zamandır bu haberi bekliyordum süper oldu
    Cevapla
  • burak şişman 10 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. adam diyoki ödeme boşver nasılsa var bi yolu salla diyo!!!!!bakarız olmadı şaaaparız hallederiz.
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    senelerdir yemeden içmeden vergi, sigorta ve faturalarımı gününde öderim ama.... ödeyemeyene sağlanan avantajların ödeyene de sağlandığını hiç görmedim. oysa diğer borçlarımızı gününde ödüyoruz ve piyasada çok itibarımız dolayısı ile çok avantajlarımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle