4 milyon araç sahibine müjde!

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, hurda teşvikinin 2014 yılında hayata geçirileceğini belirtti. Ergün, uygulama kapsamında Türkiye'de üretilen araçlardan satın alanlara yeni bir kredi imkanı sağlanabileceğini açıkladı.

4 milyon araç sahibine müjde!
4 milyon araç sahibine müjde!
GİRİŞ 29.08.2013 07:42 GÜNCELLEME 29.08.2013 12:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlara yönelik hazırlanan çalışmanın son noktaya getirildiğini açıkladı. Habertürk TV'nin yayınına katılan Bakan Ergün, eski araçların rafikten çekilmesi noktasında bazı teşvik mekanizmalarının da devreye sokulacağını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Yani hem arabasını alalım bir fiyat belirleyelim buna, onun için 3 bin liradan 6 bin liraya kadar, aracın yaşına göre, modeline göre belirlenecek olan fiyatlar olabilir. Kaç para senin araban? Al 6 bin lira senin arabana para veriyoruz. Sana kredi imkanları da oluşturalım ama Türkiye'de üretilen araçlardan satın alma yoluyla bu kredi imkanını oluşturmamız gerekiyor ki Türkiye'deki üretimi de teşvik edelim. Çünkü, Türkiye'de şu anda piyasada kullanılan, satın alınan otomobillerin yüzde 75'i ithal otomobiller. Zannedersem bu çalışmayı artık 2014 yılında biz hayata geçirebiliriz."

Ergün, Türkiye'de 20 yaş üstü 4 milyondan fazla araç bulunduğunu, bunun 2 milyonunun binek araç olduğunu belirtti.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    ithal olmayan . arabalar hangileri merak ettim doğrusu :) ,Türkiye!de toplanıyor diye yerli mi oluyor ? ya da bizim bilmediğimiz tamamı ülkemizde üretilen araçlar mı var ? Sonra bazı yeni model araçlar 20 yıllık araçtan bile beter. Pert raporu verilmiş ama sonradan toplanıp satılan 1-3 yaş kaç tane araba var.Peki bunlar daha mı sağlam ?
    Cevapla
  • engin şen 10 yıl önce Şikayet Et
    bu bir müjdemidir yani?. garibanın elindeki eski ama taş gibi aracı zorla hurdaya çıkartıp borçlandıracaksınız yada 20 yaşındaki bmw mercedes vs gibi araçları alıp yerli montaj peynir tenekesi kılığındaki malum gezi destekçisi firmaların mallarınımı aldıracaksınız? bu gidişle halk sizi sandıkta hurdaya çıkaracak bilesiniz benden söylemesi.
    Cevapla
  • burakkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    FAKİR HALKIZ NE YAPALI. parası olsa kimse eski arabaya binmez avrupadan araç almamıza izin verin gümrüksüz o da yeter
    Cevapla
  • Sütçü İmamın Torunu 10 yıl önce Şikayet Et
    İbrahim Tatlıses. İbrahim Tatlıses'in meşhur bir sözü vardı : "Urfada Oxford vardı da biz mi okumadık" Hani yerli araç. Yerli ucuz kaliteli araç üretildi de biz mi almadık. haberimiz mi olmadı yoksa. diğer bir konu fiyat meselesi; Abdullah kardeşin de dediği gibi broadway ve toroslar bile 8-10 bin tl civarlarında iken, avrupa arabalardan belirtilen yaşlarda 20 bin tl ye kadar araba var piyasada dolaşan. yapılacaksa bir işlem adam gibi yapılsın. bu nedir yaa.
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 10 yıl önce Şikayet Et
    3-6 bin mi ???. dalga mı geçiyonuz, adam mı seçiyonuz? 1993 model (20 yaşında) broadway bile 8 bin liradan başlıyor, BMW, Mercedes, opel veya VW'yi demiyorum bile...
    Cevapla