Emniyet kemerinde samimiyet ölçülecek

Emniyet, emniyet kemeri takmada, sürücülerin samimiyetini ve düzenlenen kampanyaların vatandaşlar üzerindeki etkisini ölçecek

Emniyet kemerinde samimiyet ölçülecek
Emniyet kemerinde samimiyet ölçülecek
GİRİŞ 18.08.2013 07:07 GÜNCELLEME 18.08.2013 07:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları yüzde 40 azaltan emniyet kemeriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) yaptığı araştırma, sürücülerin çoğunluğunun kemeri, polisleri gördüğü sırada taktığını ortaya koydu.

İki yıldır "Emniyet kemeri takma yılı" ilan edilirken, kemer konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için reklam filmleri, konferans ve çalıştaylarla kampanyalar düzenlendi, devletin üst kademesindeki isimler konuya vurgu yaptı. EGM şimdi hem kampanyaların etkisi hem de sürücülerin emniyet kemeri takmadaki samimiyetini ölçme adına harekete geçti. 81 ilde şehir içi ve şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takma ölçümü yapılacak. Trafiğin yoğun, kazaların sık yaşandığı bölgelerde sivil ekipler günün belli zamanlarında araçların tamamına bakarak kaç araçta ne kadar sürücü ve yolcunun emniyet kemerinin taktığını belirleyecek. 2 ay sürecek ölçümler Ankara'da iki üniversite ile tarafından incelenecek.

Sonuçlara göre polis uyarı kampanyalarını ve resmi ekiplerin denetim uygulamalarını gözden geçirerek yeni hol haritası belirleyecek. Öte yandan 2013'ün ilk 5 ayında 109 bin 484 sürücü ve yayaya ceza yazdı. Fahri trafik müfettişlerinin ceza yazdığı kişi sayısı ise 296 bin.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    Hem ceza yazıyorsun. hemde samimiyetini mi ölçecekler ? ,adam kemer takmışsa bitmiştir ayrıca samimisin demek nasıl bir iş ? ,ha ceza kesmezsen o zaman anlamı olur ,yani zorlamayla değilde bilinçli taktığını anlamış oluruz
    Cevapla