Araç sahipleri bin 700 lira ceza yiyebilirsiniz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıtlara yönelik egzoz emisyon denetimlerine hız verdi. Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan araçlara bin 700 TL para cezası kesildi.

Araç sahipleri bin 700 lira ceza yiyebilirsiniz
Araç sahipleri bin 700 lira ceza yiyebilirsiniz
GİRİŞ 15.08.2013 15:46 GÜNCELLEME 15.08.2013 16:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul'da trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçmeye çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, motorlu taşıtlara yönelik denetim yapıyor. Ekipler bu kapsamda TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerinde kontrol yaptı.

Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri normal çıkan araçlara teşekkür edilerek gönderilirken, değerleri limitin üzerinde çıkan araçlara ise bin 700 TL ceza kesildi.

Yapılan kontrollerde egzoz emisyon değerleri yüksek çıkan Ahmet Keskin, aracının bakımlarının tam olduğunu ve egzoz muayenesi yaptırdığını söylese de yetkililer değerlerin çok yüksek olduğunu ve çevre kirliliğine neden olduğunu belirterek, bin 700 TL para cezası kesti. Keskin ise daha önce böyle bir uygulamaya rastlamadığını ve cezayı ödemeye gücünün yetmeyeceğini belirtti. Denetim yapan yetkililer, araçlarına egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmamış olan sürücülere 842 TL, limit değerlerini araşarak havayı kirleten araç sahiplerine ise bin 700 TL ceza kesildiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Mehmet GÜCÜYETMEZ 10 yıl önce Şikayet Et
    mantıken. çok mantıklı gelmedi
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    egzos emisyon uygundur belgesi veren firmalar niye var?. adamın egzos belgesi varsa o cezayı, o uygundur belgesini veren ölçüm istasyonuna kesin... uygun değilse niye belgeyi onaylayıp vermişler? araç muayenesi istasyonları ne yapıyor, aracın eksiği giderilmeden onaylamıyor... bu iş tüketici mahkemesinden döner.
    Cevapla
  • engin şen 10 yıl önce Şikayet Et
    muayene istasyonları ne işe yarar. biz kime güveneceğiz egsoz muayenesi yapan tüvturk ve diğer yerler değerlerin normal diyerek bize onay verip egsoz pulu veriyorsa sorumlusu biz değil o pulu veren yerlerdin muyene kartında adı sanı yazıyor bilsa onaylı vs gidin oraya verin cezayı vatandaş muyene uzmanımı ne bilsin ayrıca madem çevreye çok düşkünsünüz neden dizel araçları teşvik ediyorsunuz benzin daha az çevreyi kirletiyor ve ham petrolden en bol benzin elde ediliyor bunların ne yaptığını anlamak mümkün değil lütfen iş başına işinin ehli adamları getirin yeter artık
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    egzos ve emisyon değerleri için ..... 1700 TL çok para ..ceza için bari arabayı alsaydınız daha iyi.......
    Cevapla
  • Mehmet ünsal 10 yıl önce Şikayet Et
    Vay be devlete para lazım biraz harçlık verelim,. 50 promil ve üstü alkollü yakalanan sürücülere 548 lira ceza, eksoza 700 tl? Siz gidin önce bacalara filtre taktırın olmadı vidanınıza taktırın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle