İstanbul F1 pistinde halk yarışacak

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Intercity İstanbul Park'ı halka açacaklarını belirterek "6 ay önce söz verdiğimiz gibi, motor sporları severler artık Intercity İstanbul Park'a gelip kendi araçlarıyla pisti kullanabilecekler" dedi.

İstanbul F1 pistinde halk yarışacak
İstanbul F1 pistinde halk yarışacak
GİRİŞ 01.06.2013 11:17 GÜNCELLEME 01.06.2013 11:17

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ak, Intercity İstanbul Park'ı 2 Haziran'da düzenleyecekleri “Pist Günü” etkinliği ile halkın kullanımına sunacaklarını söyledi.

Düzenlenecek etkinliğe 12 bin kişinin üzerinde katılım beklediklerini vurgulayan Ak, "6 ay önce söz verdiğimiz gibi, motor sporları severler artık Intercity İstanbul Park'a gelip kendi araçlarıyla pisti kullanabilecekler" dedi.

Ak, İstanbul City Park'ta ziyaretçilerin pistte sportif araç kullanımı, güvenli araç kullanımı ve süper slalom aktiviteleri gibi etkinliklerden yararlanacağını dile getirerek, insanların aileleriyle birlikte gelip tesisten istedikleri gibi yararlanabileceklerini ifade etti.

Türkiye'de F1 standartlarında piste sahip tek tesisi insanların aileleriyle gezebileceği bir eğitim ve eğlence merkezine dönüştürdüklerini belirten Ak, “Pist Günü etkinliğimiz boyunca, yüzlerce araç pistte, aynı anda, güvenlikten hiç ödün vermeden, bizim belirlediğimiz kurallar çerçevesinde kullanılıyor olacak” diye konuştu.

“Türkiye'nin en büyük sürüş okulunu açıyoruz”

Trafik kazalarının Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu anlatan Ak, bu soruna çözüm üretebilmek için Türkiye'nin en büyük sürüş okulunu açacaklarını ifade etti.

Ak, açılacak sürüş okulunda 50 bin kişiye eğitim vereceklerini dile getirerek, okulun sürücülerin trafikte daha bilinçli, güvenli ve saygılı araç kullanmasına yardımcı olacağını ve ilerleyen dönemlerde trafik kazaları sorununun çözümüne de katkı sağlayacağını vurguladı

Intercity İstanbul Park'ı bir eğitim, eğlence ve motor sporları merkezine dönüştürdüklerini belirten Ak, "Yerli yabancı düzinelerce yarış düzenleyeceğiz. İnsanların uzak kaldığı motor sporlarını halka sevdirmeye, tabana yaymaya ve çok daha fazla katılım sağlamaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL