Ehliyet alacaklar dikkat! AB ayarı geliyor

Sürücü kurslarına AB ayarı geliyor derse girmeyene ehliyet yok...

Ehliyet alacaklar dikkat! AB ayarı geliyor
Ehliyet alacaklar dikkat! AB ayarı geliyor
GİRİŞ 05.11.2012 08:11 GÜNCELLEME 05.11.2012 16:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ehliyet almak artık eskisi gibi kolay değil. Eskiden ehliyet kursuna yazılıp sınava girilip kolayca ehliyet alınıyordu.

Zaman'ın haberien göre, sürücü kurslarında yaşanan sıkıntılarla ilgili gündeme gelen haberler, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

81 ilin valiliklerine talimat gönderen bakanlık, ülke genelindeki 3 bin 295 kursun tek tek denetlenerek ayrıntılı rapor hazırlanmasını istedi.

Bakanlığın, gelecek raporlar doğrultusunda uzun yıllar dokunulmayan ve ihtiyaca cevap vermeyen sürücü kursları mevzuatında köklü değişiklikler yapacağı öğrenildi.

Buna göre Avrupa ülkelerinde olduğu gibi uygulamalı eğitim ön planda olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kursları yönetmeliğinde yapmayı düşündüğü değişikliklerde Avrupa Birliği (AB) uygulamalarını esas alacak.

Söz konusu değişiklikler çerçevesinde özellikle direksiyon eğitimleri ve sınavları daha sıkı denetlenecek, başarılı olamayan adaylara ehliyet verilmeyecek.

Mevzuata uygun işletme yapmayan sürücü kursları hakkında soruşturma başlatılacak, gerekirse kapatılacak. Ayrıca, kurslardaki teorik derslerin ve direksiyon eğitimlerinin elektronik ortamda yapılması ve denetlenmesi sağlanacak.

YORUMLAR 4
  • celal kılınç 11 yıl önce Şikayet Et
    cok sacma. beyler ab de nasil ehliyet alindigini bir bilseniz kücük dilinizi yutarsiniz.! bence bu kanunun ab deki gibi bire bir olmasi gerek ama buna hem sürücü kurslari hemde adaylar muhalefet ederler
    Cevapla
  • bekir caglayan 11 yıl önce Şikayet Et
    ab yüzünden. kendi benliğimizi kaybediyoruz...bi ab aşkıdır gidiyo ALLAH sonumuzu hayır etsin...surüyeli müslüman kardeşlerimizi vururuz ama müslüman olmayan bir birliğin içine girmek için can atarız...bizim siyasetcilerimiz bu kadar...oy zamanı yakındır.
    Cevapla
  • sfenks 11 yıl önce Şikayet Et
    gec kalınmıl bi uygulama ama zararın neresinden dönersen kardır.... bol şanslar... umarım bu uygulama ile kazalarla gelen katliamlar azalır...
    Cevapla
  • bahattin elmas 11 yıl önce Şikayet Et
    böyle haber olur mu?. ab yasaları gelince derse girmeyen ehliyet alamayacakmış. yani ab olmazsa derse girmene gerek yok. illede ab nin elimizden tutup çişe götürmesi mi gerekiyor. yazıklar olsun böyle haberlere.
    Cevapla