Debriyaj neden yukarıda kavrar?

Debriyajın yukarıda kavramasının birçok nedeni bulunuyor. Debriyaj balatasından kaynaklandığında ise bunu anlamak oldukça kolay.

Debriyaj neden yukarıda kavrar?
Debriyaj neden yukarıda kavrar?
GİRİŞ 17.08.2017 13:59 GÜNCELLEME 19.08.2017 08:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Otorehberi

Debriyaj pedalının yukarıda kavramasının birçok nedeni olabilir. Baskı balatanın bitmesi ya da debriyaj sistemiyle alakalı bir başka sorun olabileceği gibi aracın kendi karakteristiğinden kaynaklanabilir.

Peki, Baskı balatanın bittiği nasıl anlaşılır?

Öncelikle aracınızı çalıştırın. Viteste ise boşa alıp 1. vitese geçirin. El freni de yukarıda olsun.

Daha sonra debriyajdan ayağınızı çekerken gaz verin. Araç kalkış yapmak isteyecek ama el freni çekik olduğundan zorlanacaktır. Eğer bu esnada, yani araç kalkmak isterken çok fazla titriyor ve debriyaj yukarıda kavramasına rağmen güçlü bir çekiş yoksa, aracınızın baskı balatası muhtemelen tükenmiştir.

Baskı balatanın bitme nedeni

Baskı balatanın bitme nedeni genel olarak kullanıcıya bağlıdır. Ayağaınızı debriyajdan sert çekmek ya da aracı yüksek devirlerde kullanmak baskı balatanın ömrünü kısaltır. Sportif sürüşten uzak durmak da baskı balatınızı daha uzun süre kullanmanıza yardımcı olur.

YORUMLAR 2
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Balatanın aşınmasının, aracı sportif kullanmak ile hiçbir ilgisi veya bağlantısı yoktur. Balatayı aşındıran şey, yarım debriyaj yapmak ile ilgilidir. Aracınızı her kalkışta uzun süre yarım debriyajda bırakıyorsanız, vites değişimlerinde debriyajı tam bırakmıyorsanız, balatanız normalden fazla aşınacaktır. Debriyajı hızlı bırakmanın vereceği zarar, ancak yol tutuşunun çok yüksek olduğu bir zeminde debriyajı hızlı bıraktığınız anda, aktarma organlarına binen yüksek kuvvet sebebiyle oluşabilecek aks burkulması ya da şanzıman kırması olabilir. Aracı yüksek devirde kullanmak ancak silindir gömleklerini aşındıran bir durumdur. Bunun da yine baskı balata ile hiçbir ilgisi yoktur.
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    düz arabamı kaldı millet otomatik alıyor artık 20 metre git vites değiş dur vitesi boşa at yokuşda dur geri kaçıracakmı ne uğraşacan bunlarla al otomatik
    Cevapla