İkinci el otomobillere türkülü tanıtım

İzmir'de 2. el otomobil satışlarına talebin az olmasından yakınan oto galerici Aslan Kaya, vatandaşları bağlama çalıp türkü söyleyerek Otokent'e davet ediyor.

İkinci el otomobillere türkülü tanıtım
İkinci el otomobillere türkülü tanıtım
GİRİŞ 07.03.2013 11:26 GÜNCELLEME 07.03.2013 11:26

2. el araba alım satımlarına talebin düşük olduğunu ifade eden Karabağlar Otokent'te galericilik yapan Aslan Kaya, insanların dikkatini 2. el otoya çekmek için ilginç bir yöntem buldu. Kendi bestelediği türküyü bağlama eşliğinde çalan Kaya, vatandaşları Otokent'e davet etti.

Aynı zamanda TRT Radyosu'nda sanatçı olan Aslan Kaya, işlerin bozuk olmasından dolayı böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi. Otokent'te yaklaşık 400 dükkan olduğunu belirten Kaya, "İşler bozuk. 1 ay oluyor, 2 ay oluyor alım satım yok. Sabah gelip dükkanı açıyoruz, akşam kapatıyoruz. İşler bozuk olunca ne yapabilirim diye düşündüm. Kaptım bağlamamı, hem esnaf açısından, hem piyasa açısından hem de insanları buraya davet etmek açısından, buranın nasıl bir yer olduğunu, işte trafiği, bankasının, her şeyin olduğunu bildirmek için aldım kağıdı kalemi. Bir de bu benim işim olduğu için hadi dedim bir eser yazayım.

Hem halk için hem de burası için bende bir hatıra olsun diye böyle bir şey düşündüm" dedi.
Otokent'te yapılan işlerin genellikle sorun olmadan halledildiğini ifade eden Kaya, "Burası çok köklü bir yer. Esnafı tanırsın. Güzel iş yaparsın ama nedense piyasa bozuk. İkinci ellerde destek olmadığı için herhalde işler yürümüyor" diye konuştu.
Kaya'nın bestelediği türkünün sözleri ise şöyle:

"Trafiği var bankası var.
Yüzde yüz garantisi var.
Otokent'e gel vatandaş.
Asalan derki ikram bizden.
Araba seçmesi sizden.
Allah razı olsun sizden.
Otokent'e gel vatandaş."

KAYNAK: İHA