İkinci el oto alım-satımında durgunluk

Konya'da ikinci el otomobil alım-satımın da durgunluk galericileri isyan ettirdi. Otomotiv sektöründe yaşanan durgunluk, ikinci el piyasasını da vurdu.

İkinci el oto alım-satımında durgunluk
İkinci el oto alım-satımında durgunluk
GİRİŞ 09.11.2012 15:07 GÜNCELLEME 09.11.2012 15:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zeki Dursun'un haberi

Geçen yıl kasım ayında buyana otomobil piyasasın da  canlı bir dönem geçirilirken, bu sene mali piyasalardaki krizle birlikte satışlar durma noktasına geldi.

Görgülü Otomotiv sahibi Muammer Görgülü(46);son zamanlarda ÖTV yükseliminden dolayı piyasa durgun olduğunu söyleyerek şunları belirtti;Vatandaşın alım gücü düşük olduğundan  vatandaşların sıfır araba nede ikinci el araba alabiliyorlar. ÖTV olduğundan dolayı arabaların fiyatları yükseldi, vatandaşın alım gücü zayıfladı.Daha önceki haftalarda iki-üç tane araba satabiliyorduk ama şimdi hiç satış yok. Devletin ÖTV vergisini kaldırmasını istiyoruz.Vatandaş şu an bankalara borçlu ne sıfır nede ikinci el araba alabiliyorlar. Şu an vatandaşta alım gücü yok.

“Çiftçinin piyasaya yansımamasının da etkisi var”

Bu sene tarım sektöründeki durgunluk ve çiftçinin mahsulündeki gevşeklik , çiftçinin piyasaya hareketinin yansımaması da etkili oldu.

On yıldır bu işi yaptığını söyleyen Mehmet Boduroğlu (36) ise ; geçmişte de durgunluk yaşadık Bu seneki ikinci el araba satışında durgunluk biraz daha farklı fiyat yüksek müşteri az. Mevsim itibarıyla işlerimizde durgunluk oluyor fakat bu sene enteresan bir şekilde ikinci el araba satışında bir durgunluk var.Çiftçinin mahsulündeki gevşeklik , çiftçinin piyasaya hareketinin yansımaması da etkili oldu.Şu an ikinci el araba fiyatları çok ama çok durgun,aracına ve modeline göre fiyatları değişiyor.

Mobilyacılık yapan İbrahim Yıldız ise Alım-satım olmadığını , ikinci el oto pazarında sadece gezicilerin olduğunu söyledi.

HABER7-ZEDHABER

YORUMLAR 3
  • ahmet uyumaz 11 yıl önce Şikayet Et
    hikayeeeeeee ********************. ya arkadaşlar bende araba alım satımı yapıyorum sıfır araçlarda ötv artışı uygulanmış olsa 40000 tl lik araçta 1000 tl fark atıyor zaten çoğu firmalar araçları indirimli satıyor ötv artışıyla işlerin durgunluğunun hiç alakası yok biraz para sıkıntısı var biraz da doyum var piyasada gerisi hikayeeee
    Cevapla
  • Mirzal Akbar 11 yıl önce Şikayet Et
    fırsatçılar. ikinci el bi raç almayı düşünüyordum, yazdan beri takip ediyorum fiyatlar.sıfır otomobilde ötv zammından sonra ikinci elde yazın 20 bin lira olan otomobil 22,5 oldu! halbuki kış geliyor ucuzlamasını beklerken. halkımızda bu fırsatçılık oldukdan sonra daha çok ağlarlar, şahsi görüşüm beter olsunlar.
    Cevapla
  • alihsan paşa 11 yıl önce Şikayet Et
    2.elin sesi var.. eee! şimdiden hayırlı olsun o zaman
    Cevapla