Araç sahipleri dikkat! Söz konusu değil

1.6 litre altındaki motor hacmine sahip 'lüks' araçların daha yüksek vergilendirilmesiyle ilgili olacak olan bu düzenleme ikinci el otomobil sektörünü hareketlendirdi.

Araç sahipleri dikkat! Söz konusu değil
Araç sahipleri dikkat! Söz konusu değil
GİRİŞ 05.11.2016 12:08 GÜNCELLEME 05.11.2016 12:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Uzmanlar yeni vergilerle alınan yüksek fiyatlı araçların ikinci elde satışa sunulmasına kadar, ikinci el fiyatlarında bir artış söz konusu olmayacağını söylüyor.

Meclis'e sevk edilen 'Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı' yasalaşırsa motor hacmine dayalı ÖTV dönemi sona erecek. Bu durumun ikinci el premium araç satışına etkilerini azkullanılmışoto.com'un Kurucu Ortağı Cenk Kazancı anlattı. Bu tasarı ile ikinci el fiyatlarında bir artış olmayacağını söyleyen Kazancı; "Piyasalardaki durgunluk sebebi ile uzun zamandır ellerinde stok bulunan otomobil satıcıları, oluşan talebi değerlendirerek bir an önce otomobillerini satmak isteyecek. Piyasadaki fazla araç ve alternatifler sebebi ile müşteriyi kaçırma riskine girmeden eski fiyatlarla ellerindeki stokları boşaltacak. Tüm detaylar henüz net değil ama hazırlanan bu kanun tasarısını doğru buluyorum. Ancak fiyata endeksli olarak belirlenecek vergi oranı sisteminde bir uygulama açığı olmaması adına da ciddi önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Uygulamanın doğru olarak ilerlemesinin tüketiciye önemli faydalar sağlayacağını söyleyen Cenk Kazancı grey market olarak ithal edilen araçların beyan edilen 'ÖTV hariç tutarlarının' düşük gösterilmemesi, araç üzerinde bulunan tüm aksesuarların faturada gösterilmesi ve fiyatlanması gibi detayların oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR 8
  • zafer akdeniz 7 yıl önce Şikayet Et
    benim megan oldumu 60 bin
    Cevapla
  • melih 7 yıl önce Şikayet Et
    aracınızın sorunu yoksa yenilemeyin sıfır alacağınız araçlara bi ton para bayılmayın lütfen bir araca iyi bakılırsa çok uzun yıllar binilir biz almaya devam ettikçe fiyatlarda vergilerde yükselecek
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vergiler yüzünden 12 yıl önce aldığım aracımı satmıyor zulüm vergisine vereceğim parayla aracın yakıtını sigortasını bakımını karşılıyorum.
    Cevapla
  • mehmet54 7 yıl önce Şikayet Et
    1.6 lıklüks araç alacaklar acele etsin,yönetmelik devreye girdiğinde 50 bin tl lik küçük bir zam gelecek
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka, model yükseltecek adam satacağı eski arabasına fark koymayacak mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle