İnternetten ikinci el otomobil alacaklar dikkat!

Özellikle ikinci el oto alım satımının daha da arttığı bu günlerde uyarılar da beraberinde geldi.

İnternetten ikinci el otomobil alacaklar dikkat!
İnternetten ikinci el otomobil alacaklar dikkat!
GİRİŞ 07.04.2015 13:26 GÜNCELLEME 07.04.2015 13:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bursa Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, araç alanları sahte vekalet hususunda uyardı. İnternetteki fiyatların sanal olduğunu belirten Yanık, "Mutlaka alacağınız aracı görün. Ekspertiz raporunu da mutlaka alın" diye konuştu.

Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, ikinci el oto alım satımının geçen yıla göre normal seyrinde devam ettiğini, satışlarda çok ciddi artış yaşanmadığını söyledi.

Yanık, "Artık oto alım satımında, yazın gelmesi, okulların kapanması veya bayram beklenmiyor. Türk milletinde artık bu anlayış kalkmış durumda. Yılın her ayında ikinci el oto alım satımı yapılıyor. İhtiyacı olan bu zamanları beklemeden aracını satıp alıyor. Araç artık bir ihtiyaç. Araç alımının artık zamanı, saati yok. İnsanlar beklemeden araç ihtiyacını gidermek zorundalar" dedi.

"İNTERNETTEKİ FİYATLAR SANAL FİYAT"

İkinci el oto alım satım ile ilgili uyarılarda bulunan Yanık, "İkinci el oto alım satımında aracı mutlaka görün ve araştırın. İnternetteki fiyatlara takılmayın. İnternetteki fiyatlar sanal ve abartılı fiyatlar. Mutlaka alacağınız aracı görün. Bilinen, tanınan, vergi levhası olan, işyeri açma ruhsatı olan yerlerden bu araçları alın. Pazarlığı yaptıktan sonra, Türkiye'nin her yerinde ekspertiz servisleri var, bu servislere mutlaka aracı gösterin. Tatmin olmuyorsanız kendi tamircinize gösterin. Bunda da tatmin olmuyorsanız yetkili servislere gösterin" diye tavsiyede bulundu.

"SAHTE VEKALETLER HAVADA UÇUYOR"

Vekaletli satışlar konusuna da dikkat çeken Yanık, "Mümkün mertebe vekaletli satışlardan uzak durun. Çünkü, vekaletli satışlarda günümüzde çok sıkıntılar çıkıyor. Sahte vekaletler ortada kol geziyor. İkinci el oto alırken bizzat ruhsat sahibinden aracı almaya çalışın. Notere gidip aracınızın devrini yapın, imzayı atarken parayı verin. Bu işlemlerden önce kaparo gibi herhangi bir ücret vermemeye çalışın. Vermek zorundaysanız küçük kaparolar verin. Noterden satışı almadan paranızı ödemeyin ki, sonunda üzülmeyin" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    istanbul sefaköy nursi açık oto pazarını galericiler işgal etmiş gidiyorsun oraya sahibinden araç bulamıyorsun hepsi galerici. bir kere gittim gittiğime pişman oldum fiyatlar yüksekti..
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Galericiler neden açık oto pazarlarına arabalarını getiriyorlar kendilerine sahibinden süsü veriyorlar güvenilir olmadıklarını kendileride biliyorlar yerin belli yeterki sen dürüst ol kısmetin varsa gelir seni bulur merak etme aralara girmene gerek yok
    Cevapla
  • hayır 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kazığı galericiler atar bunu bilmeyecek kadar aptal değiliz. Ölü eşek fiyatına arabaları toplarlar sonrada millete kakalamaya çalışırlar...
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    evet bilinen yerlerden alın Ben galeriden orjinal diye aldığım araba sabah kalktın içi su dolu orjinal dediği yedek lastiği araca ait değilmiş yolda kalınca anladım sorunsuz dediği otomatik şanzımanın 2000 tl masrafı çıktı az yakıyor dediği araç km ye 50 kuruş yaktı kısacası ben çok dürüstüm diyen adam üçkağıtçı çıktı bir daha galeriden araba almakmı tövbeeeeeee
    Cevapla
  • ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Galericinin birisiyle pazarda anlaştık araç 50 000 km.kapora 200 tl verdim.servise götürmemek için 10 takla Attı benzin parası diye 100 tl benzin koydurttu.servise araç 1 yıl önce 250 000 km girmiş.kabul etmedi kaporayıda vermedi.tövbe Tövbe sahibinden başkasından araç almam.galericide mekanı olan Parkında 10 araçı olan yerdi.
    Cevapla
  • Kayıbey 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen sanki galericiler melek resmen reklam yapmış.Araç alırken sahibinden veya Sıfır satışı olan bayilerden alırım.araçın şase ve plakasını Yayınlayan köntörlü hat kullanmayan kişilerden aldığım bilğileri araştırır Hiçte yorulmam.alırkende servisten randevu alır expertiz yapıp Satışta sorun olup olmadığı nı noterde kontrolden sonra banka yoluyla araç alımı açıklamasıyla gönderirim .tavsiyem böyle yapın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle