5 ayda 4 milyonluk oto vurgunu

Dolandırıcılar, 30 lüks aracını ‘almış gibi’ gösterip aynı gün içinde 2 ve 3’üncü kişilere ‘satarak’ 5 ayda 4 milyon liralık vurgun yaptı.

5 ayda 4 milyonluk oto vurgunu
5 ayda 4 milyonluk oto vurgunu
GİRİŞ 05.02.2015 06:36 GÜNCELLEME 05.02.2015 06:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yasadaki açık nedeniyle değeri en düşük 110 bin lira olan araçlara el de konulamıyor.

Ankara merkezli otomobil çetesine yönelik 5 ilde yapılan eşzamanlı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 4’ü tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OYALAMA TAKTİĞİ

Soruşturma dosyasına göre çetenin yöntemi şöyleydi: Çete, internette satışa çıkarılan araç sahipleriyle bağlantı kurup araç kiralama üzerine ruhsatsız açtıkları işyerlerine çağırıyor. Araç sahibi, mesai bitimine az süre kalana kadar oyalanıyor. Araç sahibine para EFT yapılmış gibi gösteriliyor. “Saat 16.00’yı geçtiği için yarın hesabınızda olur” denilerek, noterde araç devri alınıyor. Hemen ardından çete aracı mesai bitmeden 2’inci 3’üncü şahıslara devrediyor.

RUHSATSIZ ‘RENT A CAR’

Çetenin bu yöntemle son 5 ayda 4 milyonluk vurgun yaptığı, Ankara’da farklı adreslerde ruhsatsız 15 oto kiralama şirketi açıp kapattığı öğrenildi. Çetenin yasadaki, “2’den fazla el değiştirilen araçlara el konulamaz” maddesinden yararlanmak için araçları alır almaz bağlantılı şahıslara devrettiği bildirildi. Bu nedenle mahkemenin çetenin en düşüğü 110 bin liradan alınan 30 araca el koyamadığı kaydedildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    iki araba sattım üç araba aldım ev arsa aldım böyle bişey nasıl olur parayı almadan nasıl imzayı atarsınız kesin hipnotize yada büyü gibi şeyler var
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    bende aynı konunun mağduruyum 14.10.2014 de dolandırıldım halen birşey yapılabilmiş değil cumhurbaşkanımıza kadar yazdım durumu ama çözüm yok. 56bin tl lik aracımı 1 kuruş almadan (ısmarladıkları çaylar hariç:( ) dolandırıldım noterde. dosya halen savcılıkta inş. çözülür. yetkililerden yardım istiyorum..
    Cevapla
  • hbv 9 yıl önce Şikayet Et
    asın
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 9 yıl önce Şikayet Et
    Her darbe yapan kendi anayasasını yaparsa olacağı bu idi yeni anayasa şarttır.
    Cevapla
  • Fevzi 9 yıl önce Şikayet Et
    Eline parasini almadan yada hesabinda görmeden, arabasini teslim etmekte yanlis bir davranis. Verdigin arabaya bak be adam Sahin veya Doganmi satiyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle