İkinci el araba alacaklara güzel haber!

Yıllık 2 milyar liralık vergi kaybına neden olduğu saptanan ikinci elde tacirler, sattıkları araçlara 1 yıl garanti verecek.

İkinci el araba alacaklara güzel haber!
İkinci el araba alacaklara güzel haber!
GİRİŞ 26.01.2015 23:58 GÜNCELLEME 27.01.2015 07:40
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'deki 60 bin oto galericisi kayıt altına alınacak. Yetki belgesi olmayanlar, alım veya satış yapamayacak. Belediyeler belgesi olmayan esnafın çalışma ruhsatını iptal edecek.

BELLİ STANDARTLAR GETİRİLECEK

Tacirler sattıkları ikinci el otomobiller için müşterilere bir yıl motor ve kaporta garantisi verecek. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nca (MASFED) hazırlanan, "İkinci El Taşıt Ticareti Hakkında Kanun Tasarısı" ile devletin yıllık 2 milyar liralık vergi kaybı sona erecek. MASFED, tasarıyı AK Parti, CHP ve MHP'nin Meclis gruplarına sundu.

İTİBARINI YENİDEN KAZANMALI

Kanunun çıkmasının ardından ikinci el belli standartlara bağlanacak. Tasarıyla oto galericiliği ibaresi kalkacak yerine motorlu araç alım ve satıcıları kavramı gelecek. Tasarıda ikinci el araç alım-satımı yapacak tacirlerde aranacak kriterler şöyle açıklandı:

- İflas etmemiş olmak. İflas etmişse bile itibarını yeniden kazanmış olmak.

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere ağır hapis veya iki yıldan fazla hapis cezasıyla cezalandırılmamış olmak. Affa uğramış veya tecil edilmiş olsalar bile; zimmet, rüşvet, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, kara para aklama, terör, vergi kaçakçılığı, vergi kaçakçılığına teşebbüs gibi suçlarından hüküm giymemiş olmak.

KİLOMETRE DÜŞÜRME RİSKİNE SON

- Ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olmak.

- Ticari kazanç dolayısıyla gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefi olmak.

Ta­sa­rıy­la tü­ke­ti­ci­ler, sa­tın al­dık­la­rı ikin­ci el ara­cın ki­lo­met­re­siy­le oy­nan­dı­ğı ya da dü­şü­rül­müş ola­bi­le­ce­ği gi­bi kay­gı­ları artık ta­şı­ma­ya­cak. 

YORUMLAR 34
  • belt aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kanun inşallah çıkar kötü niyetli arkadaşlarda silinir gider
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu memlekette herkes ddürüst esnafta galericiler mi uckagatci birakin siz bunlarda şayin bakalim kendi mahallemizde kactane dürüst adam bulucaksiniz.
    Cevapla
  • 444 9 yıl önce Şikayet Et
    Her sektörde Müşteri lehine alınacak bütün kararları desteklemek gerekir. Gerekirse oto galericiler dışında kimse ikinci el araç alıp-satamasın ama kanuni düzenlemelerle müşterilerin kazıklanmaması sağlanmak şartıyla. Bütün ticari faaliyetler alım satım işleri kayıt altına alınmalı, bir ülkeyi ayakta tutan iki önemli ayaktan biri hukuk ise diğeri sağlam VERGİ sistemidir.
    Cevapla
  • ALİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ....TAMAMDA ÖNCEDEN KM DÜŞÜRÜLMÜŞ ARAÇ SATIN ALANLAR NE OLACAK ...BUNLAR NASIL SATACAKLAR ?? BUNLARIN SUÇU GÜNAHI NE??
    Cevapla
  • recep 9 yıl önce Şikayet Et
    araç sorgulama bile ücretli .kilometre düşürmenin cezası yok.sıfır araca bile garantide sorun yapıyorlar kalkmışlar galerici garanti verecekmiş he he burakın bu işleri halk araç alim satımında sahipsiz aracımı değiştirmeye tırsıyom istanbulda her türlü oyun var memur araçlarına bakıyom nisbeten daha güvenilir olur diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle