İkinci el araç alacaklar dikkat: Cezası 5 bin lira

Isparta'da satın aldığı otomobilin kilometresinin düşürüldüğünü öğrenen Yalçın Baysan aracı satana dava açtı. Mahkeme Baysan'ı haklı buldu.

İkinci el araç alacaklar dikkat: Cezası 5 bin lira
İkinci el araç alacaklar dikkat: Cezası 5 bin lira
GİRİŞ 04.01.2015 12:42 GÜNCELLEME 04.01.2015 12:42
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yalçın Baysan'ı haklı bulan mahkeme, satıcının 5 bin 300 TL 'kötü niyet tazminatı' ödemesine hükmetti.

Isparta'da galerici Yalçın Baysan 2013'ün Nisan ayında Z.C.'den 2010 model otomobili 26 bin 500 liraya 45 gün vadeli çek vererek satın aldı. Bakım için servise götürdüğü aracın 189 binde olan kilometresinin 89 bine düşürüldüğünü öğrenen Baysan, satıcı Z.C.'yi arayıp satışı iptal etmesini istedi, "Galerici olan sizsiniz baktırıp alsaydınız" cevabını aldı.

Satıcı Z.C. vadesi biten çeki tahsil etmek için icra yoluna giderken, Yalçın Baysan ise Isparta 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak çeke ilişkin ihtiyati tedbir kararı koydurdu ve Z.C.'den şikayetçi oldu.

Mahkeme 2 Aralık 2014'te verdiği kararda 'ayıplı mal sattığı' gerekçesiyle Z.C.'yi 5 bin 300 TL 'kötü niyet tazminatı' ödemeye mahkum etti. Noter onaylı satış sözleşmesi iptal edilirken, otomobil de 'ayıplı araç' olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan büyük galeriler filodan al arabayı 100 binse düşürüyorlAr muayneye öyle sokuyorlar milleti esas onlar aldatıyor bunları denetlesin devlet tabiki iclerinde dürüstlerde var
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bence km düşürülmesi şart millet km ye çok takılıyor araç sağlıklımı dirimi ona bakmıyor direk km adam var 200,000 de aracı prılpırıl adam aracı 40,000 de mahfetmiş eskiden bende kızıyordum ama araç satıcam 2002 model palio 140.000 de adam nedese iyi ooo çokmuş heryerde 50,000 de araba var dedimki kardeşim sen aklınımı yitirdi 2002 model olmuş 12 yıl 50 bininden bahsediyorsun aracı 1 yılsatamadım galeriye verdim o düşürüp satmışdır millet hak ediyor akıl var mantık var bide ben aracımı hiç kullanmıyordum istanbul trafigi araç dolu herkez heryere gidiyor ama nedensekimsenin aracı 150,000 bini geçmiyor çok ilginç
    Cevapla
  • Duramayan Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    Genelde bu üçkağıdı galericiler yapar, sormak lazım bu galericiye kazıklanmak nasıl bir duygu diye.
    Cevapla
  • AZİZ ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Galerici en doğru olanını yapmıştır insanlarımız genel olarak yaptıkları işlerde yaptıkları kusurlarda yutturma peşine gidiyorlar doğruluk ikinci plana itiliyor her işte doğruları söylemeliyiz aynı zamanda dinimizde bunu emrediyor müslümanların doğruları yapması gerekirken hrıstiyanlar yahudiler bizden daha çok kul hakkına riayet ediyorlar halbuki bizler onlardan daha çok hakka riayet etmemiz gerekiyor.Kul hakkı hariç bütün günahlarımızı ALLAH affediyorsa demekki kul hakkı gerçekten çok önemlidir.Tabiki şirk gibi affedilmeyecek haller zaten ALLAHÜ ALEM tarafından affedilmeyecek hallerdir.
    Cevapla
  • celo 9 yıl önce Şikayet Et
    ikinci elde kanayan yaralardan biride pert araçlar. pert kaydı sadece kasko yaparken görünüyor. bunların ruhsata işlenmesşi gerekli değilmi???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle