İkinci el otomobil piyasasında büyük durgunluk

Galericiler, genelde yıl sonuna doğru hareketlenen ikinci el otomobil piyasasının tamamen durma noktasına geldiğini söylediler.

İkinci el otomobil piyasasında büyük durgunluk
İkinci el otomobil piyasasında büyük durgunluk
GİRİŞ 06.11.2014 16:14 GÜNCELLEME 06.11.2014 16:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İzmit'te ikinci el otomobillerin satışının yapıldığı Galericiler Sitesi'ndeki işyeri sahipleri, durgunluktan şikayetçiler. İzmit Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Temel Şentürk, bayilerin yıl sonu başlattığı cazip kampanyalar nedeniyle ikinci el satışların beklentilerinin çok altında olduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz yıllara oranlar her geçen gün durgunlaşan ikinci otomobil piyasasında durgunluk yaşanıyor. İzmit Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Temel Şentürk bu yıl büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını belirterek şunları söyledi

Bayilerin yıl sonu başlattığı kampanyalar nedeniyle ikinci el satışları beklentilerimizin altında. Euro ve doların yükselmesi ile altın fiyatlarının düşmesi de bunu etkiliyor. Çünkü vatandaş elindeki altını değerini bulmadan bozdurmayı düşünmüyor. Fiyatlar ikinci elde Haziran ve Temmuz aylarında biraz yükselmişti. O aylara oranla fiyatlarda biraz daha düşme yaşanmasına rağmen galericiler sitesi bomboş dedi. 

Galericiler Sitesi'nde inanılmaz bir durgunluk yaşandığını söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclisi üyesi Fahrettin Batı, Geçtiğimiz yıllarda sıfır otomobil almaya gücü yetmeyen vatandaşlar galericiler sitesine otomobil almaya gelirlerdi. Piyasa bir doygunluga ulaşınca ikinci el fiyatlarında durgunluk yaşanmaya başlandı. Yıl sonuna doğru galericiler sitesinde satışlar iyice düşmeye başladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • nero 9 yıl önce Şikayet Et
    25 yaşında turşusu çıkmış heryeri küflenmiş araçlara bile dünyanın parası isteniyor, bu şartlarda durgunluk olur tabi
    Cevapla
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    utanmasalar sıfır fiyat istiyecekler
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    2. el araç sitelerinde fiyatlara bakın hepsi şişirme. Piyasanın durgunlaşma sebebi esasen bu! Eskiden galericiler şişirirdi fiyatları, şimdi sahibinden yazan herkes galerici kesildi başımıza..
    Cevapla
  • reha 9 yıl önce Şikayet Et
    yetmiyomu milleti soyduğunuz gerçi bize müstahap fiat şiştikçe alıyoz i
    Cevapla