İkinci el satışları durma noktasında

İkinci el araç satışlarının kışa doğru daha da düşmesini bekleniyor.

İkinci el satışları durma noktasında
İkinci el satışları durma noktasında
GİRİŞ 24.10.2014 11:08 GÜNCELLEME 24.10.2014 11:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yıl sonunun yaklaşması nedeniyle sıfır araç satan firmalar tarafından başlatılan kampanyalar ikinci el araç satışlarını durdurma noktasına getirdi. Kurban Bayramı sonrasında düşüşe geçen satışların kış aylarında daha da azalması bekleniyor. Sıfır araçlarda başlatılan kampanyaları ve sıfır faiz ile verilen krediler vatandaşları ikinci el yerine sıfır araç almaya yönlendiriyor.

Konu hakkında konuşan Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, Kurban Bayramı sonrasında ikinci el araç satışlarında düşüş meydana geldiğini söyledi. Kış aylarının yaklaşmasıyla araç satışlarında daha düşüş beklediklerini ifade eden Urçar, “Şuanda zaten kriz nedeniyle Otomobil piyasası en alt seviyelerde gezmekte. Oto Center’de arkadaşlarımızla konuştuğumuz zaman son 1 ay içerisinde çok satışın olmadığını gördük. Bu ne kadar devam eder bilmiyorum. Yıl sonunda da sıfır otomobillerde başlatılan kampanyaların bizleri daha da etkileyeceğini düşünüyorum. İkinci elde kampanaya yapan çok firma yok. Ama taksitlendirmeye geçenler var. Ama bu her firma yapmıyor. Büyükşehirlerde bu satış tarzına gitmeye başladı. Bu da daralmanın bir göstergesidir” dedi.

YORUMLAR 2
  • Salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki durma noktasına gelir... İkinci el araç satan yokki hepsi sıfır :) 2012 arabaya utunmasa sıfırıyla aynı para isteyecek utanıyor 1.000 TL düşüğüne satıyor... 2. elde kar amacı güden halkımız sonunda 2. el mantığını anlayacak ama ne zaman bilmiyorum... Arabanın sıfırı şu para diye 2. el mi satılır kararı siz verin... Sonra millet neden sıfır arabaya yöneldi deniyor... 3 kuruş farkı veriyor sıfır araba alıyor normal olanda bu... en az 5.000 TL oynaması gerekirken 2. elde, alınan parasının üstüne 5.000 TL koyuyor öyle satıyor aracı... Canı çıkmış arabalar bile dünyanın parasına satılıyor... Yazık bu ülkeye ve insanlarına...
    Cevapla
  • boş 9 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşuyorsun be hacı
    Cevapla