Cayman GT4, Cenevre'de yüzünü gösterdi

2016 Porsche Cayman GT4’ün dünya prömiyeri Cenevre’de gerçekleştirildi

Cayman GT4, Cenevre'de yüzünü gösterdi
Cayman GT4, Cenevre'de yüzünü gösterdi
GİRİŞ 04.03.2015 09:50 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:50

2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri gerçekleşecek modellerin bir diğeri de GT ailesinin ortadan motorlu ilk yüksek performanslı spor otomobili olan Yeni Cayman GT4. Bu yeni model, Nürburgring Pistinde gerçekleştirdiği turu 7 dakika 40 saniye ile tamamlayarak dikkat çekti.

Yeni Cayman GT4 modeli ile Porsche, bu orta motorlu spor otomobilin sürüş dinamiklerini azami seviyelere çıkarıp onu segmentinin yeni standardı konumuna yerleştirerek etkileyici bir hamle yapıyor.

Cayman GT4 başarılı modellerden esinleniyor

Bu yüksek performanslı spor otomobil, diğerlerinden açık bir şekilde farklı: 911 Carrera S’den alınan 3,8 litrelik motor 385 hp güç üretiyor. Tamamen yenilenen ön kısımda bulunan ön spoyler ve kaputun önündeki ilave hava çıkışlarının yanı sıra, sabit arka kanat bu modelin her iki aksta bastırma kuvvetine sahip tek Cayman olmasını sağlıyor.

Gövde pozisyonu 30 mm alçaltılmış olan şasi ve ekstra geniş fren sistemi, 911 GT3’ten bileşenler kullanılarak motor sporları için düzenlenmiş

GT kullanıcıları piste çıkıyor

Önde üç ayırt edici hava girişi filtresi ve büyük bir sabit arka kanat, sistematik olarak bastırma kuvveti için tasarlandığından, Cayman GT4 mükemmel bir aerodinamiğe sahip. PCCB seramik fren sistemi, karbon fiber takviyeli plastikten (CFRP) imal edilen koltuklar, benzersiz bir pist hassasiyeti (Track Precision) uygulamasına sahip özel Sport Chrono Package ve Club Sport Package opsiyonel olarak sunulmaktadır. Porsche, Almanya’da Porsche GT modellere sahip her beş kullanıcıdan dördünün otomobillerini yarış pistinde de kullandığını açıklıyor.

2016 Porsche Cayman GT4 ülkemizde özel sipariş olarak satışa sunulacak.