100 bin ziyaretçi bekliyor

OTO Show Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açıldı.

100 bin ziyaretçi bekliyor
100 bin ziyaretçi bekliyor
GİRİŞ 17.11.2014 20:00 GÜNCELLEME 17.11.2014 20:00

Samsun'da faaliyet gösteren 14 otomobil firması ile 15 aksesuar firmasının katıldığı furarda eski ve yeni otomobiller görücüye çıktı. Bir firma tarafından hibrit teknolojisiyle üretilen otomobil ilk kez bu fuarda sergilendi.

Samsun'da ilk kez gerçekleştirilen Samsun Oto Show Fuarı, yeni hizemete açılan TÜYAP Samsun Fuarı ve Kongre Merkezi'nde bugün düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Törene ünlü mankenlerden Ece Gürsel ve Şenay Akkaya'da katıldı. Samsun'da faaliyet gösteren 14 otomobil firması ile 15 aksesuar firması yer aldı. Otomobil  firmaları 2014 yılında üretilen birbirinden güzel otomobillerin yanısıra eski otomobilleri de bu fuarda görücüye çıkarttı. Bir firma tarafından hibrit teknolojisiyle üretilen en son otomobilde bu fuarda yer aldı. 18-23 Kasım tarihleri arasında açık olacak fuara  Karadeniz  bölgesi ve çevre Ülkelerden yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleriyor.


Açılışta bir konuşma yapan Samsun  Valisi İbrahim Şahin, otomobil sektörünün her geçen gün geliştiğini belirterek, "Rekabetin getirdiği acımasız çark aradaki geliri azaltıyor. Son 10 yıl içinde en az 10 otomobil fabrikası el değiştirdi veya ortak aldı. Sektör artık klasik otomobil üretimi dışında  hibrit, elektirik veya farklı enerjiyle çalışan otomobil sektörüne doğru kayıyor. Bizde Samsun'da en azından yedek parça ve diğer alanlara kayacaksak bunu iyi etüt etmemiz lazım" dedi.

Yeni hedeflerin konulması gerektiğine dikkat çeken TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise, "Sadece kendi ülkemiz içindeki buluşma noktası değil Karadeniz'de kıyısı olan ülkelerle ilişkileri düzenlememiz lazım. Yeni politikalar üretmemiz lazım" diye konuştu.