Yeni bir Dacia Duster; Oroch

Renault bu hafta Sao Paulo’da yapılacak Auto Show’da Duster’ın pick-up versiyonu ile nabız yoklayacak.

Yeni bir Dacia Duster; Oroch
Yeni bir Dacia Duster; Oroch
GİRİŞ 30.10.2014 11:28 GÜNCELLEME 30.10.2014 11:28

Duster’ın başarısını çeşitlendirmek isteyen marka Oroch ile tasarım konusunda da ciddi bir atılım içerisinde görünüyor.

Fransız firmadan yapılan açıklamalara göre Güney Amerika’da satılan 920.000 hafif ticari aracın %75 ini pick-up lar oluşturuyor. Bu açıdan bakıldığında Yeni Duster Oroch’un neden Paris’te sergilenmeyip Sao Paulo’ya bırakıldığı anlam kazanıyor. 

Firma bu satış hacminden yeteri kadar faydalanamadığını resmi ağızlardan da kabullenerek Yeni Oroch konseptini geliştirmiş. Hali hazırda Brezilya’da Renault adı altında ülkedeki en büyük benzin firması için geliştirilen bir Duster versiyonu olsa da 2 kapılı bu araç kızgın rekabete cevap verecek niteliklere haiz değil.

Renault, SUV araçlarda merak edilen en önemli husus olan boyutlara ilişkin bir açıklama yapmadıysa da fotoğraflardan ve videodan anlaşıldığı kadarıyla araba Duster’dan daha uzun olacak.

Konsept bir model olarak Renault’un Sao Paulo’daki Latin Amerika stüdyolarında geliştirilen Oroch, ilginç kapı tutamaklarıyla, turuncu vurgularıyla, yanlarında kalınlaştırılmış çizgileriyle, 18” jantlarıyla dikkat çekiyor. Yeni Dacia Duster Oroch Konsept’in iç kısmında kullanılan yenilikçi çizgiler ve yeni materyaller firmanın geliştireceği yeni modellere ışık tutuyor.