Hyundai'nin yeni modelleri görücüye çıktı

Hyundai, bu yıl 84.sü düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda iki yeni modelinin prömiyerini gerçekleştirdi.

Hyundai'nin yeni modelleri görücüye çıktı
Hyundai'nin yeni modelleri görücüye çıktı
GİRİŞ 04.03.2014 16:48 GÜNCELLEME 04.03.2014 16:48

Kore ve Amerika pazarlarında önemli başarılara imzasını atan Yeni Genesis'in Avrupa prömiyeri yapılırken aynı zamanda markanın geleceği hakkında ipuçları sunan hidrojen yakıt hücreli Intrado Concept'in de dünya lansmanı gerçekleştirildi. Birbirinden iddialı yeni modellerin yer aldığı Cenevre Otomobil Fuarı'nda Hyundai ayrıca güncel ürün gamındaki milli gururlarımız Yeni i10, i20 başta olmak üzere i30, ix25, ix35, i40 ve Santa Fe gibi kaliteli modellerini sergilerken, motorsporları fanatiklerini heyecanlandıran i20 WRC yarış otomobilini de özel hazırlanan bir stand üzerinde ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Premium segmentin iddialı oyuncusu: Yeni Genesis

Hyundai Genesis, gelişmiş teknolojileri, yeni nesil “Akıcı Tasarım Felsefesi”, HTRAC dört tekerlekten çekiş ve Blue Link sistemiyle dikkat çekiyor. Hyundai'nin ilk kez 2009 yılında satışa sunduğu Genesis, E segmentine farklı bir bakış açısı getirmişti. Özellikle Kore ve Amerika pazarlarında önemli satış adetlerine ulaşan Genesis, yenilenen haliyle Avrupa pazarında da başarılı olmak istiyor. Yeni Genesis, tüm pazarlarda Hyundai markası altında satılırken, bu aynı zamanda farklı bir lüks marka yaratmaksızın satış stratejisinin ne denli cesur olduğunun bir kanıtı.

Yeni Genesis, ikinci jenerasyon Blue Link teknolojisini kullanan ilk model olarak öne çıkıyor. Google tarafından desteklenen sistemde kullanıcıların Blue Link ile otomobile uzaktan bağlantı kurmasına olanak sağlanıyor. İnternet üzerinden myhyundai.com veya Blue Link aplikasyonuyla navigasyona sesli komutlarla erişmek mümkün oluyor. Bu teknoloji sayesinde aracın motorunu uzaktan çalıştırıp kapatabilirken aynı zamanda havalandırma ve klima kontrolleri de benzer şekilde kumanda edilebiliyor.

Otomatik Çarpışma Bildirim (ACN) ve SOS Acil Durum Sistemleri de kullanıcının önceden seçtiği kontak kişilerine e-posta veya SMS göndererek durum hakkında acil bildirim yapıyor. Google Glass sistemi sesli olarak komut alırken ayrıca dokunmatik ekrandan da erişim imkanı sunuyor. Kapıları açıp kapatmak, aracın motorunu çalıştırmak, aracın yerini bulmak ve navigasyonun bilinen diğer tüm özelliklerini kullanmak, Yeni Genesis kullanıcılarına sağlanan ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

2009 yılında Sonata modeliyle başlayan "Akıcı Tasarım Felsefesi", tüm Hyundai modellerinin gelişimini etkilemiş ve markanın dizayn konusundaki bakış açısını sergilemişti. Yeni Genesis ile birlikte ise ikinci nesil "Akıcı Tasarım Felsefesi" başladı. Modern çizgilerin hakim olduğu tasarım felsefesinde daha dinamik ve daha sportif hatlara yer verilirken ayrıca premium ambiyansın fazlasıyla hissedilmesi hedefleniyor. Eskisine göre daha rafine ve daha elit bir havaya bürünen Genesis, üst düzey konfor ekipmanlarıyla da tüm standartları değiştirmeye hazırlanıyor.

Geleceğin hidrojen yakıt hücrelisi: Intrado Concept

Son yıllarda ürettiği modern otomobillerle tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai, geliştirdiği yeni nesil konsept modeli Intrado sayesinde de yepyeni bir tasarım anlayışı gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz yıl Hyundai Motor Grubu'nun Baş Tasarımcısı olarak göreve başlayan Peter Schreyer'in ilk Hyundai konsepti olarak öne çıkan Intrado, markanın gelecekte izleyeceği yol hakkında da ipuçları sunuyor.
Bu yıl 84. Cenevre Otomobil Fuarı'nda ziyaretçilerin karşısına çıkan Hyundai Intrado, geleceğin mobilite ihtiyaçlarını karşılayacak. Intrado ile birlikte yepyeni bir tasarım anlayışına ve vizyona sahip olan Hyundai, gelişmiş yakıt teknolojileri açısından da bir adım öne çıkmış oluyor. Müşterilerinin beklentileri göz önüne alınarak geliştirilen Intrado adlı konsept, kullanıcılarıyla sezgisel etkileşim sağlarken aynı zamanda aktif yaşam tarzını pratik kullanım özellikleriyle destekliyor. Günlük hayata kolayca adapte olabilen geliştirilmiş yakıt teknolojili Intrado, Hyundai'nin yeni çizgilerini gözler önüne sererken aynı zamanda inovasyon anlamında da markaya pozitif bir enerji katıyor.

Hyundai'nin ultra hafif otomobiller projesine göre şekillendirilen Intrado, en son teknoloji ışığı altında geliştirilmiş malzemeler kullanılarak üretildi. Yeni konsept, markanın gelişmiş tasarım dilinden esintiler sunarken aynı zamanda gelecekteki hidrojenle çalışan yakıt hücreli otomobillere de farklı bir bakış açısı getiriyor. Intrado'da kullanılacak olan yeni nesil sistemler, ayrıca seri üretim yakıt hücreli ix35 Fuel Cell'in geliştirilmesine de katkı sağlayacak. Bu konseptle birlikte gelecekte daha hafif ve daha gelişmiş platformlar kullanacağını vurgulayan Hyundai, araçların içerisindeki bazı donanım ağırlıklarının azaltılarak daha ekonomik yakıt tüketimleri elde edilebileceğinin de altını çizmiş oluyor. 0'dan 100 km/s hıza 8.0 saniyede çıkan Intrado'nun maksimum hızıysa 180 km/s.

Intrado, geleceğin yakıt teknolojilerini bünyesinde barındırarak 36 kWh'lık Li-ion bir pil kullanıyor. Yeni nesil hidrojen yakıt hücreli konsept Intrado, deposundaki hidrojen sayesinde 700 kilometrelik bir menzile de sahip oluyor. Hidrojen yakıt hücreli kardeşi ix35 Fuel Cell gibi egzozundan sadece su çıkaran Intrado, Hyundai'nin çevreye karşı gösterdiği duyarlılığı bir kez daha kanıtlamış oluyor. Geliştirilmiş performansına ek olarak Intrado, düşük ağırlık ve verimli güç aktarımı sayesinde de daha fazla ekonomik bir tüketim sergiliyor.
Hyundai Motor Grup Baş Tasarımcısı Peter Schreyer, konsept ile ilgili olarak, “Intrado, markaya yepyeni bir bakış açısı getirirken aynı zamanda yenilenme açısından bizim için büyük bir önem taşıyor. Ayrıca Hyundai müşterilerinin kişisel mobilite gereksinimlerini karşılayabilen ve kullanıcılarına özgürlük veren yenilikçi modellerimizden birisi. Bu konseptimiz, bizlere yeni bir şeyleri keşfetmenin sevincini yaşatırken ayrıca gelecekteki otomobillerimizin daha heyecan verici olabileceğinin bir simgesi olarak da öne çıkıyor. Son derece mantıklı, keyifli ve bir o kadar pratik bir konsept hazırladığımızı düşünüyorum” dedi.

Hyundai Motor Avrupa Baş Tasarımcısı Thomas Bürkle ise, “Kullanıcıların günlük yaşamlarında rahatlıkla kullanılabilecekleri bir model hazırladık. Bu model aynı zamanda geleceğin teknolojileri hakkında izlenimler sunuyor. Hafif bir gövde üzerine kurulu olan Intrado, şık bir tasarıma sahip fakat bir o kadar da minimal bir yapıda duruyor. Dizayn olarak markanın geleneksel akıcı tasarım felsefesinin en gelişmiş hali olarak öne çıkan konsept modelimiz, artık daha dinamik ve daha sportif olduğumuzu simgeliyor” dedi.

Hyundai Intrado konsept otomobil, tamamen sürücü odaklı olarak tasarlandı. Aynı zamanda fonksiyonellik bakımından da gelecek vaad eden konseptte, genellikle high-end materyaller kullanılıyor. Karbon fiber kokpite sahip otomobilin iç mekanında kullanılan “Beaufort Orange” adlı turuncu rengi ise karbon malzemelerle kontrast oluşturması için tercih edilmiş. Intrado, super-hafif karbon bir gövde üzerinde inşa edilirken ayrıca tamiri veya onarımı kolay parçalara sahip. Dayanıklı ve hafif olan otomobilin daha fazla esneklik sunmasının yanı sıra yakıt tüketiminde de avantaj elde edilmesi sağlanıyor.

Yeni i10 ve i20 GO! İlgiyle karşılandı

Hyundai'nin İzmit'teki Hyundai Assan Fabrikası'nda üretilen Yeni i10 ve i20 de Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki Hyundai standının en önemli modellerinden birisiydi. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar yeni modellerle ilgili olarak, “Hyundai, Cenevre'de Yeni Genesis ve Intrado gibi iki yeni modelin tanıtımını yaptı ama bizleri asıl ilgilendiren konu Yeni i10'un tüm Avrupa'da hızla artan imajı oldu. Yeni i10, Avrupa'nın 30'dan fazla ülkesinde en çok tercih edilen A segmenti otomobil olma yolunda hızla ilerliyor. Birçok ülkenin hızla artan taleplerini karşılamak için üretim kapasitemizi sonuna kadar kullanıyoruz. Geçtiğimiz yıl yatırımı tamamlanan fabrikamızda bugün tam kapasiteyle birlikte yüksek üretim adetlerine ulaşıyoruz. Hatta geçtiğimiz Ocak ayında 12.425 adet ihracat yaparak 2002'den bu yana en yüksek Ocak ayı rakamlarına ulaştık. Bu sebeple ürettiğimiz i10 ve i20 sayesinde hem Hyundai imajına, hem de yüksek ihracat rakamlarımızla ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.

84. Cenevre Otomobil Fuarı, 6-16 Mart 2014 tarihleri arasında ziyaretçilere kapılarını açık tutacak. Cenevre Otomobil Fuarı'nı bu yılda binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.