Akaryakıtta önce zam sonra indirim

Benzin, uluslararası piyasalarda geçen haftayı bir miktar artışla kapatmış ve tonu 279 dolardan 289 dolara çıkmıştı. Bu nedenle gece yarısı 7 kuruş zam bekleniyor. Ancak, Brent petrol ve ürün fiyatları düşüşe geçti. Bu düşüşün etkisiyle benzinde çarşambadan geçerli en az 6 kuruş, motorinde de perşembeden geçerli 20 kuruş düzeyinde indirim bekleniyor.

Akaryakıtta önce zam sonra indirim
Akaryakıtta önce zam sonra indirim
GİRİŞ 16.03.2020 09:42 GÜNCELLEME 16.03.2020 09:42
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Akaryakıt fiyatları, koronavirüsün etkisiyle küresel ekonomide yaşanan gelişmelere bağlı olarak dalgalanmaya devam ediyor. Benzinde, geçen hafta 1 TL 11 kuruş indirim yapıldı. Bu indirim sonrasında benzin fiyatı, motorin fiyatının altına düştü. Benzinin litresi, (illere göre küçük değişiklik gösterebilir) 5 TL 63 kuruşa gerilerken, motorin 5 TL 75 kuruşta kaldı.

 

Benzin, uluslar arası piyasalarda geçen haftayı bir miktar artışla kapattı. Benzinin tonu 279 dolardan 289 dolara çıktı. Bu gece 7 kuruş zam bekleniyor.

FAİZ KARARI SONRASI DÜŞÜŞE GEÇTİ, İNDİRİM YOLDA

 

Ancak, ABD Merkez Bankası`nın, Covid-19 salgınına karşı, faizi yüzde 0.0-0.25 aralığına indirmesinin ve ardından faiz indiriminin sürebileceğine ilişkin sinyal vermesinin etkisiyle petrol fiyatları yüzde 3.0 dolayında düştü. Bu düşüşün etkisiyle çarşambadan geçerli en az 6 kuruş indirim hesaplanıyor. Motorinde de çarşambayı perşembeye bağlayan gece 20 kuruş düzeyinde indirim gündeme gelebilir.

YORUMLAR 27
  • Savaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşürsünler iyice
    Cevapla
  • Klmt 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol dünyada bedava olsa bizde 5 TL olur
    Cevapla
  • CUMALİ 4 yıl önce Şikayet Et
    niye perşembeyi bekliyorsunuz ..
    Cevapla
  • haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç gündür benzin alamıyorum nereye gitsem pompa bozuk diyorlar
    Cevapla
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    LPG ne oldu. LPG petrolden üretilmiyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle