İstanbul'da ilginç görüntü! Bursa'dan gelen bile var

Hafta içi mesai saatlerinde araç alım-satımı başta olmak üzere çeşitli işlemlerine zaman ayıramayanlar için 10 ay önce başlatılan nöbetçi noter uygulaması büyük ilgi görüyor.

GİRİŞ 23.02.2020 15:38 GÜNCELLEME 23.02.2020 17:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İstanbul'da  2'si Anadolu, 2'si Avrupa yakasında olmak üzere İstanbul'da 4 nöbetçi noter belirlenmişti. Yoğun ilgi nedeniyle  bu sayı arttırıldı. Halen Avrupa yakasında 5, Anadolu yakasında da 4 olmak üzere İstanbul’da cumartesi ve pazar günleri 9’ar noter nöbetçi olarak görev yaparken, bunların önünde uzun kuyruklar görülüyor. Nöbetçi noterler hafta sonu 10.00- 16.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

 

 

SAYININ ARTTIRILMASI İSTENDİ

Cumartesi günü nöbetçi olan Avcılar’daki 28’inci Noter’in önündeki kalabalığı görenler, bunun ne kuyruğu olduğunu merak ederek öğrenmeye çalışırken,  kuyruklarda bekleyenler de sıranın kendilerine çok geç gelmesinden yakındı. Uzun süre beklediğini belirtenlerden oto galerici Erdinç Erşen, “Nöbetçi noter sayısı arttırılabilir. Sayı az. Avrupa yakasında 4-5 nöbetçi noter var. Bu sayı çok yetersiz” dedi. Bağcılar’dan Avcılar’daki nöbetçi notere geldiğini anlatan Hüseyin Korur da, her ilçede bir nöbetçi noter olmasını istedi. Sırada bekleyen Berna Kahvecioğlu, ”Çok kalabalık, ancak, noterin hafta sonu açık olmasına şükrediyorum. Daha yakın yerde de olabilir” diye konuştu. Hicran Keskin ise, “Koskoca İstanbul’da bu kadar az nöbetçi noter olması sakıncalı. Her ilçede 1 nöbetçi noter olmalı. İki saat bekledik, daha ne kadar bekleyeceğimiz belli değil. Sırada şu an 184’üncü kişinin işlemleri yapılıyor. Bizim sıra 254” dedi.

TURKIYE'DE 10 AY ONCE BASLATILAN NOBETCI NOTER UYGULAMASI BUYUK ILGI GORUYOR. ISTANBUL'DA BASLANGICTA 4 AYRI NOTERDE BASLATILAN 'NOBETCI NOTER' UYGULAMASI YOGUN ILGI NEDENIYLE 9'A CIKARILDI. ANCAK, UZUN SURE SIRADA BEKLEYENLER, BU SAYININ ARTTIRILMASINI HATTA HER ILCEDE BIR NOBETCI NOTER GORVELENDIRILMESINI ISTEDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

Hafta içinde çalıştıkları için noterdeki işlemlerini ancak hafta sonu yaptıklarını anlatan sıradakilerden Ali  Eren, “Çok kalabalık böyle olmuyor. Cumartesi Pazar bu işleri yapıyoruz. Bu yetmiyor. Bursa’dan geldim. Şu an önümüzde 200 kişi var. Ümitsizce bekliyoruz” dedi. Hatay Barosu’na kayıtlı Avukat Yılmaz Şen ise, “Kalabalık. İçeri girip noter ile görüşmeme bile izin vermediler” diye yakındı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 22
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    sözcü gezetesi iyice baksın... israf ve lüks harcama yalanları artık bu millet sizin masonlara uşaklık yaptığını çok iyi anlamaya başladı.
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca her ilçede hergün bir noter gece 24 e kadar nöbetçi kalabilir. İnsanlar çalışırken noterler açık, müsait olunca noterler kapalı.
    Cevapla
  • Nesdahl 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde para yok derler hep dert yanarlar su hale bak, demek ki insanlar kazaniyor alim gucu var türkiyede, bizler alisikyiz hep yok demeye
    Cevapla
  • Kağan 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden araba bukadar pahalı halen peşinden koşturuluyor 10 binlik araç kullanıyorum galeriye gidiyorsun 150 birde bu rakam basit bir rakam gibi tavırları yokmu bunlar yüzünden eğlence olsun diye gidiyorum bakıyorum almıyorum hehhheeeeee
    Cevapla
  • Ozcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Baskasinin malli hacizlik esiyalar. Hayir gelirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle